Српски Покрет Двери - Лого
Search
Glavni odbor Dveri: Kosovo i Metohija su centralna politička tema

Srpski pokret Dveri održao je za vikend u Kraljevu niz značajnih sednica: sastanak svih odbornika Dveri iz Srbije, sastanak Saveta žena i sednicu Glavnog odbora.

Dveri imaju ukupno 68 odbornika u 28 skupština gradova i opština širom Srbije, dok se kroz rad Saveta žena sve više dama uključuje u zajedničku borbu za porodične vrednosti i socijalno ugrožene slojeve stanovništva. 



Na sednici Glavnog odbora Dveri usvojen je izveštaj o radu predsednika Boška Obradovića, plan zaduženja članova Predsedništva i plan rada Izvršnog odbora, kao i ciljevi Pokreta u narednih godinu dana. U Glavni odbor kooptirano je devet novih članova, a za novog sekretara Glavnog odbora izabran je Miloš Lužnjanin iz Kraljeva.  


Glavni odbor Dveri ovlastio je Predsednika i Predsedništvo da razgovaraju sa svim istinski opozicionim strankama o modalitetima borbe protiv aktuelne vlasti, a pre svega kada je u pitanju borba za slobodu medija i fer i poštene izborne uslove. 


Centralna politička tema za Glavni odbor Dveri je pitanje očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Dveri još jednom pozivaju sve političke aktere, kako vlasti tako i opozicije, da se javno izjasne o potencijalnom potpisivanju pravno-obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovo. Od izjašnjavanja po ovoj temi zavisi sa kim Dveri mogu, a sa kim ne mogu politički sarađivati u budućnosti. Ovakav sporazum značio bi omogućavanje separatistima u Prištini ulazak u UN i definitivno priznanje tzv. kosovske nezavisnosti od strane naše vlasti. Trenutno stanje na KiM nije zamrznuti konflikt već aktuelna vlast od potpisivanja antiustavnih briselskih sporazuma klizi u priznanje nezavisnosti južne srpske pokrajine i sada je na tom putu ostalo još samo potpisivanje ovog sporazuma kojim je Srbija ucenjena na daljem putu u EU. 


U Srbiji danas nema važnije političke, nacionalne i državotvorne teme od ove, i Srpski pokret Dveri spreman je da sarađuje sa svima koji se protive potpisivanju pravno-obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovo. 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: