Српски Покрет Двери - Лого
Search

Приближава се 1. мај, датум око кога траје полемика већ неколико дана.

     Председник Србије, Влада и Кризни штаб су донели одлуку да за предстојећи викенд уведу нови најдужи полицијски час. У ствари, одлуку је, као и све до сада, донео један човек – Александар Вучић, кријући се иза препорука Кризног штаба.

Већ дуже време је јасно да је овај Кризни штаб режимски, да је у питању скуп људи који ће само аминовати сваку одлуку Александра Вучића. А Александар Вучић никада неће доносити одлуке на препоруку струке, већ искључиво на основу истраживања сопственог рејтинга, по било коју цену. Јер како другачије објаснити донету одлуку о продужењу полицијског часа од четвртка до понедељка, а онда, када је Вучић ослушнуо глас грађана, напрасно се почело говорити о промени одлуке. Мада, можда је томе допринео и најављен протест лидера и народних посланика опозиције за 30. април испред Народне скупштине.

Било како било, још је једна нелогичност у продуженом полицијском часу – отворене су теретане, салони лепоти, а забрањен ће бити одлазак у природу. Да фарса буде комплетна – одмах након најдужег полицијског часа, дакле наредне седмице, биће отворени и кафићи, ресторани, тржни центри, као и градски и међуградски саобраћај.

И не треба помислити да се овде ради о изласку, дружењу и проводу за 1. мај, већ о отпору према самовољи и узурпирању свих институција, права и слобода од стране једног човека. У томе је поента.

 

Гордана Маринковић Савовић

Члан Председништва Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: