У понедељак, 4. маја, пожешка опозиција је одржала акцију „Пожега против диктатуре“ којом су изразили незадовољство стањем у Србији.

Заједничким окупљањем пожешке опозиције послата је јасна порука да се Пожежани не слажу са тренутним стањем у држави, са диктатуром која је свакога дана све већа, а која је кулминирала у времену ванредног стања, али и да изразе незадовољство због вређања опозиционих лидера који су свакодневно изложени најпримитивнијим увредама од стране власти.

Власт у Србији, предвођена Александром Вучићем је дубоко поделила српско друштво, а он је сам показао да је спреман да иде и до изазивања сукоба међу грађанима Србије, па чак и да изазове грађански рат у Србији. Таквом моделу понашања морамо стати на пут што пре,  како би изградили нормално, демократско и толерантно друштво.

Зато акцијама широм Србије, каква је била и ова у Пожеги, почињемо нову фазу у борби против диктатуре Александра Вучића, али и борбу за пристојну Србију без подела.

Гордана Маринковић Савовић

Члан Председништва Двери