Српски Покрет Двери - Лого
Search

За нешто више од месец дана од проглашења епидемије корона вируса у Србији, Александар Вучић и СНС су сваки корак и меру злоупотребили.

     Уведено је ванредно стање мимо Устава и закона и уместо да о томе одлучује Народна скупштина Републике Србије, о увођењу ванредног стања одлучили су, бар званично, Александар Вучић, Ана Брнабић и Маја Гојковић. Реално, одлучио је једино Александар Вучић, укидајући људска права и слободе. Затим смо, као што је већ свима добро познато, прешли пут од најсмешнијег вируса у историји до тога да неће бити довољно гробних места. Забрањено је окупљање више од двоје људи, а у исто време Александар Вучић иде од града до града, са све напредњачком свитом од неколико десетина људи, дели респираторе и обилази грађевинске радове.

Последња у низу злоупотреба је 100 евра помоћи свим пунолетним грађанима Србије. Иако је та проблематична одлука већ донета, Синиша Мали је преиначио у добијање 100 евра само онима који се пријаве телефонским или електронским путем.  И првобитна одлука је била проблематична, јер је једини критеријум био број навршених година, без вођења рачуна о социјалном статусу становника. То само упућује на чињеницу да је у питању куповина гласова пред предстојеће изборе, јер како другачије објаснити одлуку да је 100 евра потребно некоме ко има 18, али не и некоме ко има 17 година и да ће само пензионери добити овај новац на своје рачуне, а сви други ће морати да се изјасне да ли новац желе или не. Ово је заправо,  још једно у низу понижења коме су до сада били изложени грађани од стране напредњачке власти.

Све у свему, све злоупотребе власти у Србији за време ванредног стања сигурно ће бити предмет проучавања на факултетима у предстојећим годинама. А нама остаје да се овим злоупотребама супротставимо одмах, како грађани Србије не би били преварени по ко зна који пут, уз напомену да је новац који деле, новац свих нас, а не приватни буђелар СНС клике.

 

Гордана Маринковић Савовић

Члан Председништва Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: