Српски Покрет Двери - Лого
Search

Опште је познато да када актуелна власт не сме нешто јавно да каже, она упрегне своју таблоидну машинерију која ничему другом и не служи.

       Овога пута, на удару режимског таблоида „Српски телеграф“ био је професор Александар Кавчић, човек који је омогућио бесплатне уџбенике за ђаке у Србији. Очигледно је да је кампања против проф. Кавчића резултат спреге политичко-финансијских интереса актуелне власти у Србији и немачке мултинационалне компаније која штампа уџбенике у Србији, а која због бесплатних уџбеника губи профит. Са друге стране, актуелна власт зна да би било врло непопуларно критиковати увођење бесплатних уџбеника, па је за тај „прљави“ посао ангажовала један од својих медијских таблоида – „Српски телеграф“, који проф. Кавчића назива „преварантом“ и „човеком који је дао 10 милиона евра да био постао професор“. Такође, познато је и да ниједан таблоид у Србији, попут „Информера“, „Ало“, „Курира“, „Српског телеграфа“ или „Објектива“, не сме да пише или покрене кампању против било кога, а да за то нема одобрење врха актуелног режима.

Треба подсетити јавност да су проф. Александар Кавчић и његов тим добили 750 милиона долара одштете од компаније „Марвел“ због крађе интелектуалне својине. Део тог новца проф. Кавчић је уложио у бесплатне уџбенике за ђаке у Србији, што представља изузетан чин патриотизма, какав ова власт није учинила за девет година вођења државе. Такође, да напоменем да је проф. Кавчић, и пре добијања ове одштете, помогао образовање у Србији донирањем рачунара у школе кроз фондацију „Алек Кавчић“.

Српски покрет Двери апсолутно подржава увођење бесплатних уџбеника за ђаке и захваљује се проф. Кавчићу на томе, а режим позивамо да престане да преко својих таблиода води кампању против проф. Кавчића.

 

Гордана Маринковић Савовић

Члан Председништва Двери
Председник Савета Двери за образовање и науку

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: