Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ми у Србији немамо посла са политичким противницима, наши противници нису политичари, односно политичке организације власти. Ми имамо посла са мафијом. Ми се не боримо на тој политичкој равни, ми се боримо на једној много сложенијој равни јер је Српска напредна странка заправо само политичко крило једне мафијашке организације која заправо влада Србијом. И, признаћете, није једноставно када за противника имате мафију и није баш ни нормално да у политичком животу имате посла са мафијом, али ми у Србији имамо управо један такав случај.


     Ја сам данас, долазећи најпре у Нови Сад, а потом у Суботицу на ове наше текуће активности у активној кампањи бојкота избора и дељењу промотивног материјала и разговору са грађанима о томе зашто бојкот избора 21. јуна на свим нивоима, посетио једно необично место за које сте сигурно сви чули, а то је огледно поље „Јовањица“ у општини Стара Пазова. У питању је један од највећих произвођача органских пољопривредних производа у Србији и једна од најперспективнијих приватних фирми у тој бранши, коју је и председник Србије Александар Вучић водио на своја пословна путовања као угледне привреднике. Власници те фирме и њихови кумови су високи функционери Српске напредне странке, они држе предавања члановима Српске напредне странке у разним општинским одборима, а њихово огледно поље обилазе министри у Влади Републике Србије, бројни високи функционери Српске напредне странке. А онда се испостави да се иза свега тога крије највећа плантажа марихуане у Европи. И сада нико не жели да преузме одговорност како се то догодило да све време иза произвођача здраве органске хране стоји заправо трговина наркотицима.

Питање које желим да поставим је веома једноставно: Да ли је могуће имати највећу плантажу марихуане у савременој Европи на неколико стотина метара од аутопута, у Старој Пазови, надомак престонице, а да за то не знају службе безбедности у Србији, да за то не зна власт, да за то, дакле, не зна држава? Напротив, ја управо тврдим да је плантажа марихуане у „Јовањици“ немогућа без подршке служби безбедности, без подршке власти, без заштите државе.

Према мојим информацијама, шеф обезбеђења „Јовањице“ је био активан пуковник полиције, дакле службеник Министарства унутрашњих послова. Дакле, званично активан припадник Министарства унутрашњих послова организује службу обезбеђења највеће плантаже марихуане у Европи. То вам је слика стварности у којој ми живимо, слика тих криминалних кругова где ми заправо имамо владајући режим који се бави са три највећа облика криминала на свету: први је трговина дрогом, други је трговина оружјем и трећи је трговина људима (мигрантима).

Подсетићу вас и на аферу „Крушик“, судбину узбуњивача Александра Обрадовића и тај невероватан скандал да државна компанија продаје оружје приватним фирмама по повлашћеним ценама, а онда се те приватне фирме блиске врху Српске напредне странке богате, препродајући то оружје и остварујући екстрапрофит док државне компаније пропадају. И ту имате, такође, једну алармантну слику. „Крушик“ је обично пословао и своје оружје продавао преко друге државне компаније која се деценијама бави извозом оружја и зове се „Југоимпорт СДПР“. „Крушик“ и „Југоимпорт СДПР“ имају и заједничке ћерке фирме и послују заједно годинама и деценијама уназад. Сад замислите тај парадокс да „Крушик“ јефтиније продаје своје оружје приватним фирмама него свом пословном партнеру, другој државној компанији „Југоимпорт СДПР“.

Одговор зашто то „Крушик“ ради, односно зашто то ради неки бивши или садашњи директор „Крушика“ кога је тамо, наравно, поставила Српска напредна странка јер нема другог начина да неко постане директор државне компаније у Србији данас, јесте тај што се у делегацији те приватне фирме која долази на преговоре са „Крушиком“ налази отац министра полиције Небојше Стефановића – Бранко Стефановић, у том тренутку иначе радник „Телекома Србије“, који у своје радно време у делегацији приватне фирме иде у државну компанију и преговара о куповини оружја. То вам је најбоља слика криминалних кругова. Како је један радник „Телекома“, а сада пензионер Бранко Стефановић постао највећи трговац оружјем у Србији? Како би он могао да се бави производњом и трговином оружјем, чиме се баве његове фирме или фирме са којима је он директно повезан, а да за то није добио дозволу најмање четири различита министарства у Влади Републике Србије, рачунајући и министарство на чијем челу је његов син и рачунајући, наравно, Безбедносно-информативну агенцију? Дакле, овај најчувенији српски пензионер има проходност у владајућем режиму да остварује екстрапрофит и да се богати на трговини оружјем док државне компаније које би тиме требале да се баве пропадају.

Трећи сегмент криминала јесте трговина људима, односно кријумчарење људи (миграната), што је један од најуноснијих бизниса којим се бави врх Српске напредне странке у овом тренутку. Илегални прелазак наших граница, противзаконити улазак десетина и стотина хиљада миграната у последњих више година уназад који су прошли кроз Србију је заправо један велики бизнис, а тачније би требало рећи један велики криминал. Сви ти мигранти противзаконито улазе на територију Републике Србије, прелазећи нашу границу илегално, а неко им помаже у том илегалном преласку. Постоје читаве  организоване криминалне групе које се баве пребацивањем миграната преко наших граница да би ушли у Србију, и потом пребацивањем преко наших граница да би изашли из Србије ка својим жељеним дестинацијама у Западној Европи. Не заборавите да је негде милион миграната у последњих 7-8 година превезено од Прешева до Суботице и наставило свој даљи пут ка Западној Европи. Знате ли ко је организовао њихов превоз? Па, фирме блиске Српској напредној странци које су заправо уз помоћ исте те полиције, без икакве контроле, без анализе ко то улази на територију Републике Србије, ко су ти људи, имају ли они уопште лична документа, да ли су учествовали у неким ратовима, која је безбедносна процена њиховог боравка у Србији, једноставно паковани у неке аутобусе фирми у власништву људи блиских врху Српске напредне странке и по папреним ценама, далеко већим од реалне цене да вас неко превезе од Прешева до Суботице, неки људи су се богатили и на превозу миграната.

[ngg src=“galleries“ ids=“247″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]Ја вечерас вама не говорим уопште о политици, иако сам опозициони политичар, ја вама говорим са ким ми заправо имамо посла. Ми имамо посла са озбиљним криминалцима, људима који се у врху власти баве трговином оружјем, трговином дрогом и трговином људима, иначе, најуноснијим и најраспрострањенијим криминалним бизнисима на свету.
 

Први део обраћања Бошка Обрадовића на представљању нове књиге „Криминални кругови“ 10. јуна у Суботици 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: