Српски Покрет Двери - Лого
Search

Да ли је могуће да поједини политичари позиције и опозиције и даље верују у искрени политички дијалог са представницима ЕУ после свега онога што су партнери из Брисела урадили и што и даље раде на штету државних интереса Србије?

     Најновији ултиматум Брисела који се најављује по питању Косова и Метохије требало би да буде коначно отрежњење за политичаре и грађане Србије када је Европска унија у питању.

Без обзира што се многи политичари позивају на евентуалне финансијске бенефите као пресудан разлог за тежњу ка учлањењу у ЕУ и тиме оправдавају своју превазиђену политику, већини грађана Србије је то и даље мање важно од Косова и Метохије.

Најновије анкете показују да чак 77 одсто грађана Србије не би подржало независност јужне српске покрајине зарад бржег уласка наше земље у ЕУ, а само 13 одсто грађана би подржало независност Косова и Метохије зарад чланства у ЕУ.

Шта нам то говори? Да сви они политичари који и даље граде своју политику на причи о безалтернативном путу Србије у ЕУ су једноставно недобронамерни према бирачима,  јер свесно газе националне интересе ради опстанка или доласка на власт.

Европској унији је једино битно да и даље има јефтину радну снагу за своје компаније у Србији, као и несметану могућност да и даље добијају квалитетне и квалификоване раднике за послове у њиховим државама у којима више нема ко да ради.

Како се буду повећавали притисци на руководство Србије од стране ЕУ да се одрекне Косова и Метохије, тако ће своје право лице показати и сви политичари из власти, у зависности од тога да ли ће и даље ћутати на Вучићеве антидржавне потезе зарад очувања својих привилегија. Исто тако и многи појединци из опозиције ће се морати определити, да ли ће и даље „пилатовски“ прати руке од било којег озбиљнијег супростављања актуелној власти по питању предаје КиМ, јер су свесни да им управо супростављање Вучићу на теми косовских преговора може угрозити ионако слабе позиције код партнера из бриселске  администрацији.

Једном речју, од таквих политичара Србија неће имати никакве користи у будућности, тако да је неопходно да им сви слободоумни и патриотски настројени чланови политичких партија  власти и опозиције окрену леђа и јавно се успротиве таквој политици њихових лидера.

Данас нам је потребно свенародно јединство око очувања Косова и Метохије а самим тим и поштовања Устава Србије, јер ако прећутимо одузимање јужне српске покрајине на ред долази и актуелизовање статуса Републике Српске и „Санџака“ што ће довести до још низа нових проблема по српски национални корпус на Балкану.

 

Иван Костић

Потпредседник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: