Српски Покрет Двери - Лого
Search

Александар Вучић нема овлашћења да преговара о статусу Косова и Метохије

      Даљи преговори о статусу Косова и Метохије који се настављају у Вашингтону и Бриселу спорни су по више основа, а пре свега зато што Александар Вучић никада није добио овлашћење ни Владе Србије нити Народне скупштине да о било чему преговара, нити је усвојена било каква државна платформа са којом се иде на било какве преговоре. За Српски покрет Двери нису прихватљиви никакви договори о „свеобухватном правно обавезујућем споразуму између Београда и Приштине“ којим наша власт признаје лажну државу Косово као независну и омогућава јој улазак у Уједињене нације, што у следећем кораку води ка уједињењу тзв. Косова и Албаније у Велику Албанију. Поставља се и питање зашто се о овој теми преговора у Вашингтону и Бриселу, а не тамо где је једино право место – у Савету безбедности Уједињених нација и на основу важећег међународног правног акта – Резолуције 12 44 СБ УН? Ако преговори могу да се врше мимо СБ УН у Бриселу или Вашингтону – зашто не би могли и у Москви? Свакако да за било какве даље преговоре о Косову и Метохији по захтеву Србије треба да буде укључена и Руска Федерација.
           
Став Српског покрета Двери је јасан: стављање потписа на признање независности лажне државе Косово од стране актуелне власти у Београду било би противуставно, супротно Резолуцији 12 44 СБ УН и – у случају да то уради председник Србије – гажење председничке заклетве на Уставу и Јеванђељу, што ћемо сматрати отвореним актом велеиздаје. Признање окупације дела државне територије и урушавање територијалног интегритета и суверенитета су тешка кривична дела за која по Кривичном законику следује вишегодишња робија и свако ко размишља у том правцу требало би да зна да му то сигурно следује.

Председник СНС и његова неовлашћена делегација, која креће у нови циклус преговора о Косову и Метохији у Вашингтону и Бриселу, треба да зна да грађани Србије који држе до Устава, а посебно они који су патриотски оријентисани, неће дозволити издају Косова и Метохије и сигурно неће мирно чекати стављање потписа на признање лажне државе Косово. Без обзира шта тражила или добила као компензацију за свој потпис у Вашингтону или Бриселу, Вучићева делегација треба да зна да Косово и Метохија нису за трговину и распродају већ да се ради о јужној српској покрајини као саставном и неотуђивом делу Србије.  
 

мр Иван Костић
Потпредседник Двери
 
 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: