Српски Покрет Двери - Лого
Search

Резолуција 1244 Уједињених нација  и даље омогућава спровођење избора на Косову и Метохији по нашем законодавству, тако да  власт у Србији мора да омогући услове да они буду спроведени на тој српској територији без обзира на отежане околности. Политичка воља за то мора да постоји!

Очигледно је да напредњаци не само север КиМ већ и целу територију наше јужне покрајине више не сматрају делом Републике Србије, тако да је илузорно очекивати да ће се искрено и у складу са својим овлашћенима борити да Косово и Метохија остане у саставу Србије.

Последњи парламентарни и локални избори по  законима Републике Србије на територији Косова и Метохије су расписани и одржани 2008. године. Напредњачка власт је 2012. године то питање „гурнула под тепих“, да би 2013. године Бриселским споразумом и предајом српских институција у руке албанских окупатора дефинитивно потврдила  да њих Косово и Метохија више не интересују.

Бриселским споразумом је садашња власт кренула у испуњавање својих обавеза према западним менторима, јер су им зарад доласка на власт обећали предају Косова, где би се завршетак преговора окончао непротивљењем Србије  уласку Косова у међународне институције и Уједињене нације.

Неубедљива прича председника Александра Вучића да се он „као лав“ бори за Косово и Метохију пада у воду јер је дубоко загазио у антиуставно деловање на штету српских националних интереса.

Ако ова власт нема намеру да поштује Устав Републике Србије и Резолуцију 1244 Уједињених нација, онда треба да се повуку са власти, саопште народу да нису спремни да бране српске интересе и препусте власт неуцењеним и храбрим људима који хоће да се боре да Косово и Метохија остане у саставу Србије.

 

Иван Костић

Народни посланик и потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: