Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић из Лесковца: Породица ће спасити Србију

Промотивни караван Српског покрета Двери данас је посетио Лесковац. Народни посланик и председник Двери Бошко Обрадовић представио је мере породичне политике Двери у оквиру 55 мера за побољшање живота у Србији: „Млади, образовани људи и читаве породице одлазе из Србије! Остајемо без доктора, медицинских сестара, возача, занатлија свих врста… Много нас више умире него што се рађамо! Власт овај проблем жели да реши насељавањем миграната у Србију! Ми се са тим не слажемо, ми смо за породичну политику која значи стављање породице на прво место у нашем друштву! Ми, дакле, нисмо само критичари власти већ нудимо и конкретна програмска решења шта ћемо урадити када дођемо на власт. Ми смо за максималну подршку браку, породици и деци, рађању, мајчинству и очинству, младим брачним паровима, самохраним мајкама и очевима, старачким и самачким домаћинствима!“

Предлажемо шест конкретних мера за побољшање породичног живота у Србији:

 

Након Лесковца промотивни караван Двери посетиће данас и Прокупље, где ће Бошко Обрадовић у 16 часова говорити на заједничком митингу српске опозиције, а потом ће у 18:30 бити одржана и промоција његове књиге скупштинских говора „ГДЕ БЕЖИТЕ“ у овом истом граду.

У петак ће караван Двери посетити Бор и Зајечар.

[ngg src=“galleries“ ids=“146″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Марија Јањушевић: Бојкот је увод у ослобођење Србије

Караван Двери, који ће у ових неколико недеља обићи сваки кутак наше прелепе Србије, данас је у Прокупљу, дивном граду који је још кнегиња Милица у својој повељи писаној 1395. светогорском манастиру споменула као град Прокупље, очито по светом Прокопију, чије се мошти налазе у дивној цркви и који је заштитник овог града.

 

Желим да у име српског покрета Двери поздравим све грађане Прокупља, у којем се већ дуго заједнички боримо за бољи живот.

Српски покрет Двери је ступио у трећу деценију постојања и рада и потпуно смо сазрели да преузмемо одговорност за вођење ове државе, која је кроз читаву своју историју ретко када била пред оваквим изазовима, пред којима се сада налази. Управо због осећаја одговорности и дуга према свом народу,  напустили смо пленумски рад у Народној скупштини и кренули међу народ са овим караваном, да образложимо своје одлуке и изнесемо наше предлоге за оздрављење ове земље. По први пут у овом скупштинском сазиву опозиција има реалну могућност и снагу да владајућој већини ускрати легитимитет. Излазак на изборе у оваквим условима је незамислив. Стање у медијима и бирачки спискови су неки основни минимум који је неопходан. Мамац са спуштањем цензуса на три посто је просто понижавајућ и није прихватљив за било коју респектабилну политичку организацију, а што се мене тиче, само доказује да је бојкот добар пут.

Важно је да нагласим да су Двери свуда уз бранитеље река, па и локалној иницијативи за очување реке Топлице пружамо безрезервну подршку.

Прокупље је један од кључних градова у којима се чува безбедност читаве државе. У  Прокупљу је званично регистровано 2400 миграната, а од септембра 2019. и читавих 6000. Они на територију Топличког округа и Полицијске управе Прокупље долазе са КиМ, тако да је Прокупље прва станица у Србији у којој се региструју.

То значи да ће, уколико буду враћени из ЕУ, сви бити враћени  у  Прокупље.

Као да је мало што је град економски убијен. Некада је у Прокупљу успешно радила Фабрика „Хисар“, која је запошљавала преко 900 радника. Бавила се производњом чоколада, кондиторских производа, кандираног воћа, а онда је приватизована и постала део Д.О.О. Пионир из Суботице , спала на око 100 радника који се баве прерадом воћа и производњом крем бананица.

Рак рана прокупачког краја је Фабрика за флаширање минералне воде „Милан Топлица“.

Ни после 20 година од прве приватизације фабрике воде „Милан Топлица“ у Тулару код Прокупља, о изворишту минералне воде у селу Вичи, нико не брине. Милиони литара воде просто отичу у реку Топлицу. А некада је ова вода била награђивана на сајмовима у Паризу и Лондону.

Од 163 радника само је један остварио пензију. Владајуће структуре у Прокупљу не чине апсолутно ништа да искористе све ове потенцијале  које им је природа дала, а упропаштавају и све што су радни људи пре њих стекли. Посланик Лакетић, уместо да штити свој крај, још учествује у растакању Апотекарске установе, једне од ретких квалитетних институција које су још иоле функционисале.

Двери су ушле у трећу деценију рада и постојања и сматрамо да смо сазрели да заједно са својим народом узмемо свој живот у своје руке и да заједнички покренемо Србију из овог мртвила, заштитимо је од лоповлука, издаје и погубне мигрантске политике. да сачувамо нашу младост у Србији и омогућимо чист ваздух и нетакнуте реке за све.

[ngg src=“galleries“ ids=“147″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

 

Инфо служба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: