Српски Покрет Двери - Лого
Search

Загорка Доловац – идеалан тужилац за сваку власт, на путу од „жутог“ кадра до симбола Вучићеве власти, непогрешиво промовише понизност и послушност и као таква је по трећи пут изабрана  на место јавне тужитељке, на коме би могла да проведе укупно 18 година. Да Загорка Доловац зна шта је „најбоље за тужилаштво“ познато је како читавој правничкој професији, тако и јавности, која је више од  деценије приморана да посматра досад незабележени антидржавни феномен заснован на злоупотреби права, непоштовању закона и непостојању институције зване Републички тужилац.

       Загорка Доловац је парадигма власти, пример и образац свима за прихватљиво понашање у режимском вилајету.  

На место вршиоца дужности Окружног тужиоца у Београду долази у време Војислава Коштунице 2007. године. За први мандат Републичког јавног тужиоца бира је владајућа већина коју је предводио Борис Тадић 2010. године. Пет година касније, за реизбор је предлаже СНС, али за њу гласа и ДС који је тада био опозиција. Дакле, Загорка Доловац је симбол непроменљивости корумпираног политичког и правосудног система упркос сменама власти. Све крупне афере које су обележиле године њеног мандата остале су без одговора јавне тужитељке. Загорка Доловац упадљиво ћути о свим важним аферама док се на телевизији са националном фреквенцијом приказују фотографије обезглављених из текуће истраге и спроводи принцип „контаминације“ доказа јавним приказивањем.

Двери, ипак, позивају Загорку Доловац да коначно почне да обавља свој посао јер је једна од најодговорнијих за цветање криминала и корупције на нивоу државе и као таква представља срамоту за правосудни систем. Не требамо набрајати све криминалне афере које се повезују са представницима власти, почевши од Крушика, Хеликоптера, 24 стана, Савамале, Јовањице, Телекома, наплатне рампе, спорних доктората, довољно је да се осврнемо само на последњу „Беливук“ која се доводи у везу са Вучићем и СНС-ом, а кроз коју је јасно да клан није ни постојао пре СНС-а и која јасно говори о спрези криминала и људи са власти. Загорка Доловац би требало да се мало угледа на своју румунску колегиницу која је похапсила пола владајуће странке и ако има мало части и морала у мандату који је поново добила могла би да диже оптужнице против људи из државне власти који су огрезли у криминал, јер грађани са правом очекују одговоре на многа питања, као и снажну и одлучну реакцију јавног тужилаштва. У супротном ће, поред властодржаца и медија који су се огрешили о закон, први на листи за робију и лустрацију бити овакве слуге свих режима и странаца – криминалци у правосуђу.

 

адв. Маја Митић

Члан Председништва Двери
Председник Савета Двери за уставна питања, правду и законодавство

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: