Српски Покрет Двери - Лого
Search

Протекла три дана, колега народни посланик Драган Весовић и ја смо упорно покушавали да ступимо у контакт са било којим лицем одговорним за уређивање информативног програма на РТС-у, како бисмо им на руке предали захтеве народних посланика Бошка Обрадовића и Ивана Костића, који већ десет дана штрајкују глађу. Напослетку је захтев, насловљен на генералног директора РТС-а, предат на писарници.

Одговор који је убрзо упућен јавно из РТС-а није потписан, па остаје нејасно да ли се то руководство стиди написаног или је текст ипак написан на неком  другом месту, на пример у централи СНС-а. Веома је лако утврдити да је неистинита тврдња да је РТС редовно извештавао о штрајку глађу народних посланика, а обмањивање јавности је барем до сада било специјалност СНС-а. РТС се до сада више бавио прећуткивањем и игнорисањем кључних акција опозиције.

РТС у свом одговору недвосмислено, већ у наслову свог обраћања, одбацује захтеве Бошка Обрадовића и Ивана Костића да се поштује Устав и територијални интегритет Републике Србије, као и Резолуција СБ УН 1244, да се брани српско становништво православне вероисповести и имовина СПЦ у Црној Гори, да се обезбеди слобода медија и одложе здравствено небезбедни и недемократски избори.

Једина тема за коју РТС делимично има слуха је рад тужилаштва. Српски покрет Двери поздравља овај трачак разума и професионалности. Можда ће сада напокон грађани моћи да буду истинито (када већ нису правовремено) информисани о  нагомиланим аферама: Убиство Оливера Ивановића и Станике Глигоријевић, Савамала, хеликоптер, тетка из Канаде, лажне дипломе и докторати, 24 стана у Бугарској, Јовањица, Крушик и све оне истине о криминалу владајуће странке, које су до сада прећуткиване.

Остаје нам да се надамо да ће у наредним данима ипак превагнути људскост и професионализам код запослених у РТС-у и да ће ослобађање медија кренути како и доликује, са јавног сервиса свих грађана Србије.  Сви лектори су судећи по објављеном тексту отпуштени са РТС-а, али се искрено надам  да је остао барем неко од часних уредника.

Са посебним жаљењем констатујем да РТС упорно одбацује Резолуцију СБ УН 1244, што и не чуди, с обзиром на емитовање Лајмета, блуровање знамења Косова и Метохије и остале облике неупадљивог признавања тзв. независног Косова.  Наиме, новинари РТС-а и свих осталих националних фреквенција у Србији када говоре о дешавањима у јужној српској покрајини извештавају  као да се ради о независној држави, пропуштајући  да нагласе  да је реч о „квази држави Косово“. На тај начин они своје колеге, страдале у  НАТО бомбардовању 1999. године изнова убијају и гурају у заборав баш као и рушевине у Абердаревој.

Бошко Обрадовић и Српски покрет Двери ће својом упорношћу, независношћу и доследношћу наћи начин да остваре своје циљеве, који су заправо заједнички циљеви свих правдољубивих грађана Србије, без обзира на опхођење јавног сервиса.
 

 

Марија Јањушевић
Народни посланик Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: