Српски Покрет Двери - Лого
Search

Породица је живи штит и једна од ретких институција која пркоси новом светском поретку и општој сатанизацији народа и државе.

        Општа одрођеност од вере, морала, традиције, агресиван и брз начин живота, као и наметање разних облика порока у урбаним срединама, отуђили су људе једне од других, а породице су постале рањиве и подложне разарању и уништењу.
 
Привид је да сеоске породице још увек одолевају свеопштој сатанизацији и разбијању. Стварност је поражавајућа. Стиче се утисак да режим уз помоћ страних неолибералних глобалиста и крупног капитала жели да што више сеоских породица напусти своја пољопривредна газдинства и постане јефтина радна снага у страним компанијама, при чему би напуштене сеоске пределе запосео неки „Рио Тинто“ или би их населили мигранти, док би тако девастирана сеоска породица економски, политички, етички и на сваки други начин била лак плен непријатељима српске традиционалне породице.
           
Влада и актуелни режим уместо да подрже пољопривредне произвођаче, сеоске породице и развој српског села, они су одузели и оно што им по закону припада. Противзаконитим смањењем буџета за подстицај пољопривреде и руралног развоја за око 4,9 милијарди динара и незаконитом прерасподелом буџетских средстава са једне на другу позицију, чиме планирају да „закрпе буџетске рупе“ настале ненаменским трошењем новца, као и неисплаћивањем новца законским корисницима буџета у износу од око 8,3 милијарди динара, Влада Србије је по више основа закинула српски аграр за око 13,2 милијарде динара или око 24 хиљаде динара по регистрованом пољопривредном газдинству, од којих су бар 90% мала породична сеоска домаћинства. Један од примера бахатости је и тај да на основу прихода и накнада које је држава наплатила за закуп пољопривредног земљишта у укупном износу од 14,3 милијарди динара (од 2014.до 2020.године) – 11 милијарди динара је ненаменски потрошено.
           
Годинама уназад Влада Републике Србије и Александар Вучић „чували су“ више хиљада хектара најбоље српске земље за свог закупца „краља меса“ Клеменса Тениса, који је на крају одустао од закупа, док су српски паори и њихове породице биле спречене да закупе пољопривредно земљиште.
           
Годинама уназад Вучићев режим је убеђивао сеоске породице да европски пут нема алтернативу и да ИПАРД (Европски програм за помоћ пољопривредним произвођачима) је спас за српски аграр и сеоске породице. Истина је да од 175 милиона евра које је ЕУ наменила за подршку српском аграру кроз ИПАРД програм, а самим тим и сеоским породицама, које је требало реализовати у временском периоду од 2014. до 2020. године, неспособни и бахати режим је реализовао свега 13,6 милиона евра.
           
Ово су само неки од примера како се недомаћински и осиони режим понаша  према пољопривредним произвођачима и њиховим породицама.
           
Сеоске породице има ко да чује и разуме. Зато сви (уз поштовање прописаних епидемиолошких мера) дођите да се видимо и да нас чују 15. маја у Београду.
           
Дођите да заједно вратимо достојанство и понос сеоским породицама!
           
Дођите да нам млади не одлазе са села!
           
Дођите да заједно мењамо систем и да се ми српски сељаци изборимо за наше породице!

Милован Јаковљевић

Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: