Српски Покрет Двери - Лого
Search

Подржавамо државу у одбрани КиМ, али не и власт којој се не може веровати.

       Посматрајући досадашње преговоре између тзв. Београда и Приштине и тренутну ситуацију на КиМ, Српски покрет Двери не налази довољно разлога да верује актуелном режиму, јер за девет година власти осим тактизирања и додворавања страним центрима моћи, нису показали озбиљну спремност на борбу за очување КиМ у саставу Србије. Напротив, у време актуелне власти дошло је до потписивања два противуставна споразума, тзв. бриселског и тзв. вашингтонског, што је омогућило веће прерогативе државности  тзв. независном Косову.
           
Очекујемо од актуелног председника Александра Вучића и његовог режима да покажу моменталну и убедљиву намеру за очувањем суверенитета и интегритета наше јужне покрајине, а самим тим поштовање Устава Републике Србије и Резолуције 1244 СБ УН. Забрињавајуће је да у својим јавним и медијским наступима представници власти не помињу ни наш Устав ни Резолуцију 12 44.
           
Упркос свим досадашњим конфронтацијама и неслагањама, Српски покрет Двери у овом опасном и судбоносном тренутку за државу и народ може да подржи само једну такву родољубиву намеру власти, уколико она заиста постоји. За нас су Србија и српски национални интереси изнад политике и страначких сукоба, а Косово и Метохија апсолутни приоритет око кога треба да се уједине све истинске патриоте. Међутим, подршка држави за одбрану КиМ није исто што и бланко подршка владајућем режиму, јер је премало разлога за поверење након година неиспуњених обећања.

Двери су биле и биће увек на патриотском и хришћанском путу очувања наше јужне покрајине и ми нисмо опозиција држави и народу, већ режиму. Искрено се надамо да наводна борба за очување Косова и Метохије није само још једна у низу опсена и лажних представа које ће као једини циљ имати опстајање на власти. Свим грађанима Србије поручујемо да Двери у томе неће учествовати нити подржати досадашњи приступ власти који не представља ништа друго него сигуран губитак КиМ. Напротив, Двери ће се томе снажно супротставити. 

 

 

Милован Јаковљевић

Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: