Српски Покрет Двери - Лого
Search

Драган Бујошевић је поново изабран за директора РТС и то након два неуспела конкурса прошле године. Иако је на конкурсу било чак 14 кандидата за директора, одлучено је, и то поред очигледне политичке пристрасности, али и испуњавања услова за пензију, да то поново буде Бујошевић. Овај реизбор је само показатељ да актуелна власт нема намеру да ишта ради по питању побољшања медијских слобода, односно да ће национална телевизија наставити да буде продужена медијска рука СНС-а, а не јавни медијски сервис свих грађана, како сада воли да се представља.

     Сведоци смо да се информативни програм РТС-а не разликује много од других режимских телевизија, а реизбор Драгана Бујошевића за директора је порука свим грађанима Србије да се ништа неће мењати. Увођење појединих емисија где опозиција има по тридесет секунди да говори, представља само привид могућности да се чује другачије мишљење од представника власти који свакодневно заузимају сате у информативним програмима РТС, било у улози државних чиновника или улози страначких функционера.
 
Посебну медијску тежину РТС има, поред тога што је носилац националне фреквенције као јавног добра, и зато што би требао бити медијски јавни сервис свих грађана, који плаћају претплату свакога месеца. Та претплата је од 1. јануара увећана и износи 300 динара. Иако је плаћају сви грађани, они немају право на објективно информисање, а неће га ни имати реизбором Драгана Бујошевића за директора, јер је он одавно заборавио да није српски ћутати.

 

Миодраг Прековић
Директор Информативне службе Двери
Члан Главног одбора Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: