Ваша Светости,

Подстакнут искреном забринутошћу, сматрам за своју хришћанску дужност да Вашу Светост обавестим да је од 10. маја верни син наше Свете Цркве, наш брат у Христу и народни посланик Бошко Обрадовић, као лични чин преузео на себе подвиг најстрожег поста, не једући ништа и пијући само воду. С обзиром на природу његовог посла, као јавног делатника и човека који је свакодневно изложен јавним поругама, сатанизацији и претњама због слободног изношења својих ставова, његов подвиг одиграва се испред очију јавности, на степеништу испред уласка у Дом Народне Скупштине, без рока када би предузети подвиг могао да се оконча.

Разлози за овакву одлуку нашег брата Бошка, као и захтеви које је изнео су:

Свестан да наш брат Бошко, у својој искреној жељи да помогне свом народу и својој отаџбини, понекад повуче и непромишљен потез, сматрао сам за своју људску и хришћанску дужност да га у овом подвигу подржим, иако сам врло забринут за његово здравље. Стрепим за њега, заједно са његовом породицом, супругом и петоро деце, којима је сигурно у овим тренуцима најтеже.

Зато са најдубљим искреним поривом, молећи се Васкрслом Христу Господу и Пресветој Богородици, обраћам се Вашој Светости, као духовном пастиру и наследнику на трону родоначелника наше Свете Цркве – Светога Саве, измиритеља завађене браће, укротитеља крвавих братоубилачких ратова, благог утешитеља тужних и обремењених, да уложите сав свој духовни ауторитет и са пастирском бригом за лично спасење једног искреног Хришћанина, али и спасење читавог нашег православног народа, позовете на стишавање страсти и плодотворан дијалог између завађених представника власти и опозиције у Србији.

Са надом да ћете уважити моју молбу,
синовски целивам архипастирску десницу,

др Драган Весовић