Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери изузетно пажљиво прати дешавања везана за преговоре у Бриселу, као и новонастале притиске на Републику Српску од стране високог представника за БиХ и спремни смо да будемо на бранику отаџбине, на сваком месту где буду угрожени државни интереси од спољњег или унутрашњег фактора, од улице и протеста до политичких преговора и гласачког места.

        Наша дводеценијска дверјанска идеолошка уверења, којих се никада нисмо одрекли, не дају нам за право да прећутимо актуелној власти ни један потез који се коси са Уставом и законима Републике Србије. Као што ни једну ствар нисмо прећутали ни претходној власти, која је донела много штетних политичких одлука када су интереси Србије у питању, од образовања и привреде до крупних националних тема, које су се тицале почетка предаје атрибута државности Србије на Косову и Метохији, када смо протествовали са својим народом на Јарињу и Брњаку.

Последњих десет година говоримо да је СНС преузео велики део штетне политике управо од ЛДП-а, што се и види по гомили кадрова бивше власти које су сада перјанице у државним и градским органима широм Србије. Њихове политике по суштинским питањима економије, здравства, демографског урушавања Србије и увођења идеологије хомосексуализма и родне равноправности, се ни по чему не разликују.

Ми се разликујемо и од једних и од других, јер на националне теме не гледамо макијавелистичким очима ослушкујући  рејтинг  у анкетама. Били смо најгласнији и најконкретнији у Скупштини Србије када смо теме Косова и Метохије, положаја Срба у региону, геноцида над Србима стављали у јавну расправу и увек били одбијани за било какав конструктиван дијалог са садашњом влашћу око тих тема.

И овај садашњи дијалог са Александром Вучићем и представницима власти око изборних услова, КиМ, Републике Српске није никоме ни пријатан ни обећавајући. Ми ипак верујемо да ће глас Двери на тим састанцима чути и други саговорници са политичке сцене Србије и Републике Српске, што ће неминовно довести до формирања широког патриотског фронта који ће бити црвена линија овој али и свакој будућој власти, уколико помисли да прави било какве компромисе на штету наших националних интереса.

Српски покрет Двери је за ПРОМЕНУ СИСТЕМА и против оваквог начина вођења политике, јер никоме ништа нисмо дужни нити имамо намеру да било коме прећуткујемо националну издају, па макар то био и председник Србије, зарад неколико посланичких мандата и пар емисија на телевизијама са националном фрекфенцијом. О томе не треба да стрепе они родољуби и наши симпатизери којима се није свидело наше присуство на састанку, поводом погоршања политичке ситуације у Републици Српској.

То што је власт злоупотребила тај састанак за своје ситне, дневно политичке поене, пуштајући у јавност само једну слике са тог сусрета као осведочени маркетиншки трик,  то је само њихов проблем. Уосталом, врло брзо ће доћи дан када ће актуелна власт морати да покаже да ли је спремна да по цену губитка власти (јер су међународни притисци све већи и већи да се потпише признање КиМ), свим средствима брани Косово и Метохију и српски народ у Републици Српској. Срспки покрет Двери се добро сећа због чега је Тадић пао са власти, али такође и како су Николић и Вучић преузели власт!

 

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: