Српски Покрет Двери - Лого
Search

Министарка Михајловић својим поступцима покушава да оспори стратешки битан пројекат гасовода „Турски ток“, иако су сви еминентни стручњаци из ове области, па чак и њен шеф Александар Вучић, јасно рекли да је немогуће повољније добијати гас из других извора.

      Српски покрет Двери се залаже да сви уговори које потписујемо са међународним правним субјектима буду искључиво у интересу грађана Србије, а никако у интересу странаца. Министарка Михајловић и Влада Србије су пре неки дан повукли предлог Закона о давању гаранција за кредит „Србијагаса“  и тиме угрозили наставак радова на пројекту „Турски ток“, за шта је новац био намењен.

Влада Србије и министарка Михајловић као разлог наводе вишегодишње лоше пословање државног предузећа „Србијагас“, којим по партијској подели државног плена, руководи кадар СПС-а Душан Бајатовић, али у коме има и на стотине запослених кадрова СНС-а, од којих већина уопште не долази на посао.

Пословање „Србијагаса“ се ни у чему не разликује од пословања других државних предузећа којима руководе кадрови СНС-а, јер је политичка пракса већ 30 година да та предузећа служе само за извлачење новца и пљачкање државне имовине у циљу богаћења политичара и странака које су на власти. Подсетимо се само малверзација у „Железницама Србије“ или „Путевима Србије“ за које је донедавно директно надлежна и одговорна била управо министарка саобраћаја Зорана Михајловић!

Циљ напада на „Србијагас“ и неодобравање гаранције за кредит је жеља за истискивањем руских партнера из области енергетике и урушавање енергетске безбедности Србије ради проналажења нових партнера у овој области.

Све је то у складу са недавно потписаним, по Србију изузетно штетним Вашингтонским споразумом, где се у тачки 8. каже да ће Србија „диверзификовати своје снабдевање енергијом“. Ово у преводу значи да се Србија обавезује да прошири свој асортиман роба и услога у сфери снабдевања енергијом, без обзира да ли је то у интересу Србије и њених грађана.

Александар Вучић је 19.01.2019. године изјавио: „…нудили су други течни гас, али дупло скупље. Ми да плаћамо двоструко више цене немамо и не можемо. Хоћемо да набављамо најбољи и најјефтинији гас за наш народ и нашу земљу, а то је руски гас“. Некада тако, данас другачије.

С обзиром да је немогуће да министарка Михајловић овако крупне одлуке доноси без сагласности Вучића и Ане Брнабић, изводи се закључак да ће се власт у Србији полако дистанцирати од сарадње са Русијом у области енергетике, што ће се сигурно негативно одразити на енергетску безбедност наше државе и наших грађана.

 

мр Иван Костић
Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: