Борбу и преговоре за опстанак Косова и Метохије у саставу Србије треба да преузму политичари који не дугују ништа западним центрима моћи и који се у континуитету залажу за поштовање Устава Републике Србије и поштовање нашег територијалног интегритета.

Садашња политика СНС-а је наставак пузајуће политике претходне власти која је од 2008. године и формално покренула процес предаје државних институција сепаратистима у Приштини.

Актуелни  директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је до 2014. године заступао другачије ставове, а сада зарад личне користи заступа антиуставне ставове које предлаже  актуелна власт, као што је политика разграничења, предаје територије јужно од Ибра и све оно што је финализовано Бриселским споразумом.

Управо су Петковић и Српска листа већ дуже време верни политички савезници и пословни партнери косовских лажних институција и криминалних кланова, без обзира да ли је на челу тих фисова Рамуш Харадинај или Аљбин Курти.

Српски покрет Двери се већ дужи период суштински не слаже са актуелном политиком председника Србије и Владе Србије када су косовски преговори у питању. Ми се залажемо за преговоре са албанским политичарима, али само у формату где они могу добити само аутономију у оквиру јужне српске покрајине. Садашњи начин вођења тајних преговора чији садржај зна једино председник Вучић, ван Савета безбедности УН и без традиционалних савезника као што су Русија и Кина, полако нас доводе у безизлазну ситуацију која може да се заврши трагично по Србију и по безбедност нашег народа на Косову и Метохији.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери