Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери апелује на све надлежне у Министарству унтрашњих послова Црне Гора да не дозволе да екстремна мањина угрози безбедност представницима Српске Православне Цркве уочи сутрашњег устоличења Митрополита Јоаникија на Цетињу

      Српској Православној Цркви мора да се обезбеди да у складу са Уставом и законима Црне Горе оствари своја верска права и то нико не може да им забрани.

Ситуација уочи сутрашњег устоличења је измакла контроли, управо због неспособности и спорости Министра унутрашњих послова Црне Горе Сергеја Секуловића да у протеклом периоду реши главна кадровска питања и очисти полицију од утицаја претходног режима.

Никоме није у интересу да било ко настрада због сутрашњег догађаја, али је толико очигледно да управо Мило Ђукановић, Веселин Вељовић и остале перјанице ДПС-овог режима свесно подгревају ионако узаврелу атмосферу у друштву, и стварају хаос који може прерасти о озбиљан грађански сукоб.

Представници Српске Православне Цркве су до сада показали апсолутно разумевање за насталу ситуацију и слали бројне поруке својим верницима да буду мирни и достојанствени, да управо они не би били проглашени за некога ко ремети безбедност у Црној Гори. Због тога је Влада Црне Горе дужна да учини све да се сутрашња свечаност на Цетињу одржи без икаквих проблема и у складу са вишевековном традицијом Митрополије црногорско-приморске.

 

Мр Иван Костић

Потпредседник Српског покрета Двери

Фото: Спутник

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: