Српски Покрет Двери - Лого
Search

Србија и Република Српска морају под хитно да закажу заједничку седницу својих Влада и да заједно, са свим најважнијим друштвеним и политичким факторима из обе земље, донесу стратегију којом ће се дефинисати стратешки национални интереси на Балкану у циљу заштите нашег народа.

       Западни центри моћи својим одлукама, које су супротне међународним стандардима и које дефинитвно имају за циљ обележавање Срба као геноцидног народа, константно узбуркавају регион Балкана, што мора приморати нашу власт да промени своју спољну политику према одређеним државама. 

Одлука одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка, да изменама Кривичног закона буду кажњавани сви који негирају измишљни геноцид на просторима БиХ,  доводи у питање опстанак Републике Српске у садашњим дејтонским границама.

Са друге стране, Савет безбедности је јуче одбацио Нацрт резолуције које су поднеле Кина и Русија у којој се тражи укидање Канцеларије високог представника у БиХ закључно са 31. јулом наредне године, када би требало да истекне мандат садашњем нелегитимно изабраном новом високом представнику Кристијану Шмиту. Подсећамо да Кристијан Шмит, који је изабран на ту функцију 27. маја ове године, није изгласан одлуком Савета безбедности УН, чему се оштро успротивила Русија, него одлуком амбасадора земаља чланица управног одбора Савета за спровођење мира у БиХ.

Очигледно је да је у међународним круговима кренула оркестрирана кампања против Републике Српске и наших сународника који тамо живе. Црна Гора је недавно усвојила срамну Резолуцију о геноциду у Сребреници, а одлука одлазећег високог представника Валентина Инцка је доказ да се ствари неће зауставити на овоме, него да следе још већи притисци на српски народ у региону.

Наше Министарство спољних послова треба да ангажује све своје снаге на међународном плану и да на сваком месту промовише одлуку Независне међународне комисије састављене од најеминентнијих међународних стручњака за питање међународних злочина, која је утврдила да се у Сребреници није десио никакав геноцид.

 

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: