Реалност је да Косово и Метохија и даље део Републике Србије и да се српски народ никада добровољно неће одрећи дела своје територије без обзира на константна медијска спиновања људи који воде државне и академске институције.

Српски покрет Двери није изненађен што председник Вучић ових дана у Паризу опет говори о некаквој непостојећој платформи за Косово и Метохију, коју нико у Србији није видео нити је она усвојена у Влади или Скупштини Србије. Подсетимо се само да је он још пре четири године покушавао да „промени свест“ српском народу када је Косово и Метохија у питању, кроз тзв. Унутрашњи дијалог о КиМ. Када је видео да ширу подршку од стручне јавности и народа за то нема одлучио је да то суштинско политичко питање пролонгира.

Без обзира да ли председник Вучић планира да сам заврши посао који је обећао страном фактору када је дошао на власт или да тај врућ кромпир препусти неком прозападном члану Владе Србије (пошто је почео да говори и о свом повлачењу из политике), апсолутно је сигурно да ће због тога имати озбиљан отпор у целом народу, самим тим и у својој партији која му је до сада све праштала.

Не постоји ни једна држава на свету која је спремна да се добровољно одрекне дела своје територије у корист неке друге државе. Тако да помало невероватно звучи да председник Србије и председник САНУ тако олако и без икакве одговорности дају изјаве које су у супротности са Уставом Србије.

Резолуција 1244 Уједињених нација и даље пружа Србији огроман простор да брани Косово и Метохију, без обзира на огромне притиске од стране многих моћних светских сила, које су, уосталом, већ и признале лажну „државу Косово“.

Двери и даље инсистирају да Влада Србије мора тражити да се преговори о КиМ врате у Савет безбедности УН, где би се повела расправа о одговорности свих међународних институција које већ 20 година нису успеле да обезбеде сигуран и нормалан живот за Србе и остали неалбански живаљ на Косову и Метохији.

мр Иван Костић
Потпредседник Двери