Српски Покрет Двери - Лого
Search

Садржај споразума више личи на међудржавни споразум о очувању интереса једне националне мањине у Србији него на споразум председника две политичке партије.

     Зашто Вучић овакав конкретан споразум није потписао са председницима Црне Горе, Хрватске, Словеније, Македоније и Албаније у циљу заштите Срба и српског идентитета у тим државама?

Потписани споразум са председником Савеза војвођанских Мађара толико снажно штити мађарске националне и економске интересе у Србији да је питање шта је навело Александра Вучића да пристане на ово.

У споразуму се чак и поново задире у питање надлежности и финансирања АП Војводине што говори о томе да споразум није само „споразум о заједничком програмском деловању“, већ да има и шири контекст.

Поставља се питање зашто председник Србије није јавност, своје чланове и бираче у Војводини обавестио о садржају споразума, па да и они могу да поставе питање зашто су неке општине у Војводини повлашћене у односе на друге. Зашто ни на једном електронском гласилу председника Србије и Српске напредне странке није објављен текст споразума?

Грађани Србије имају прилику да виде како се крчми буџет и државна имовина и како функционише партократија која једино има за циљ ускостраначке и личне интересе и што дужи опстанак на власти оних који већ девет година владају Србијом.

 

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: