Српски Покрет Двери - Лого
Search

Челници Српског покрета Двери су јуче, на позив обманутих и ојађених српских –  горњомилановачких сељака провели дан са произвођачима кромпира у селу Теочин.

       Занимљиво да је, каква случајност, истовремено у топлој канцеларији председника општине угошћен министар за бригу о селу. Наводно највећи душебрижник за проблема српског села, који маше са народним парама из позамашног буџета, министар Кркобабић и његов домаћин, председник општине Дејан Ковачевић и не поменуше проблеме произвођача кромпира из горњих села. Није то учинила ни шефица7 Канцеларије за пољопривреду, није то њена брига, њено је да само расподељује паре пореских обвезника путем субвенција.
     
Ако им је за утеху, нико до присутних мештана, произвођача кромпира ни једном речју не помену председника општине и ову канцеларију, а камоли да очекују икакву помоћ од њих. То нисмо чули ни од присутних,  наизглед љутитих и намргођених присталица и функционера СНС-а. Све је ипак протекло у најбољем реду и без икаквих проблема и трзавица. Притом, поједини произвођачи кромпира, иначе и сами чланови СНС-а су истакли разочарање у политику актуелне власти, рекавши да више неће за њих гласати. На крају смо сви скупа провели угодних скоро сат времена у заједничком дружењу и необавезном разговору код љубазних домаћина.
     
Није било никаквих обећања, Двери ће помоћи колико год је то у нашој могућности. Циљ је био да до шире јавности допре истина о мукама мештана и произвођача кромпира у Теочину и околним селима наше општине.
     
А да ли су и колико, они који су у овој држави и општини за то плаћени и треба да буду најодговорнији, ишта урадили за свог сељака има прилику да види и чује цела Србија и шире. Зато и позивам председника општине Горњи Милановац Дејана Ковачевића да не обмањује јавност о улагању у српско село, јер и он, као и сви ми, врло добро зна да су субвенције смањене за 1200 динара по хектару, а да је гориво увећано за 10 динара по литру. Овакву (не)бригу за село неће и не може надокнадити ниједан метар асфалтираног пута, јер актуелни режим систематски уништава домаће пољопривреднике за рачун увозничког лобија.

 

Небојша Станковић

Председник ОО Двери Горњи Милановац

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: