Након Ваљева, Лесковца, Медвеђе, Лебана, Блаца, Ниша, Новог Сада и Крагујевца, нова предизборна кампања Српског покрета Двери под називом „Од породице до породице” стигла је и у Београд. Прве две београдске општине које посетио председник Двери Бошко Обрадовић биле су Чукарица и Раковица. Првог дана посете Обрадовић је са сарадницима обишао насеља Церак-Виногради, Видиковац и Чукаричка падина, где је разговарао са грађанима делећи „Породични гласник Србије”, нови број политичке новине Двери чија је централна тема проглас „Промена система – сигурност за све”.

       Обрадовић је испред Војно медицинског центра “Церак“, пројектованог својевремено да задовољи потребе примарне здравствене заштите некада већинског војног насеља Церак-Виногради, указао да је вишедеценијском променом структуре становништва у овом насељу овај објекат постао предимензиониран за потребе војске и сада ради само једну смену. Истовремено цивилне здравствене установе на Чукарици су преоптерећене и грађанима је отежано лечење. Српски покрет Двери предлаже да се изнађе договор између Града Београда и Министарства одбране, да град уложи новац у реконструкцију и опремање овог Дома здравља, а да он заузврат отвори врата за лечење цивилних осигураника у послеподневној смени и викендом. На овај начин би значајно био растерећен Дом здравља у Жаркову, а грађани би брже и комфорније завршавали своје прегледе.
           
Обилазећи једно од најлепших и најзеленијих београдских насеља Церак-Виногради, представници Двери са ове општине указали су на постојање великог броја руинираних локала који су у власништву Министарства одбране, а који годинама стоје празни и нема интересовања да се они издају на тржишту. Истовремено на Чукарици и у Београду трећина предшколаца је остала „испод црте“ за упис у предшколске установе. Двери предлажу да Град Београд и Министарство одбране склопе уговор о дугорочном закупу овог и сличних простора, да се они реновирају и да се у њима отворе депаданси локалне предшколске установе и да се на тај начин повећа обухват деце у вртићима, а свакако није занемарљиво ни решавање овог безбедоносног и комуналног проблема напуштених објеката у насељу са великим бројем деце.

[ngg src=“galleries“ ids=“423″ display=“basic_slideshow“]
На крају обиласка ове општине, Обрадовић је посетио и тзв. Весићеву депонију у насељу Чукаричка падина. На овом месту са прећутном сагласношћу градске и општинске управе, претходних година нелегално је истоварено хиљаде камиона са грађевинским отпадом без икакве дозволе. Грађани нису могли ни да претпоставе да се ради о некој нелегалној активности на само километар и по од зграде општине Чукарица и центра Бановог брда. Тек када су о овом неделу и криминалу известили поједини медији, Весић се јавио и маркетиншки затворио депонију, али несавесни грађани и даље овде бацају разне врсте тешког отпада, што се види из фотографија које смо направили на лицу места. Такође, никада се није престало ни са нелегалним довожењем секундарних сировина у оближње неформално ромско насеље, где се оне спаљује и из њих издвајају вредни метали. Поред тога што ово сагоревање загађује природу и живот у околним насељива чини неподношљивим, оно најтеже погађа и људе који живе у овом нехигијенском насељу, њихове породице и децу који су најизложенији овим испарењима. Овај, као и многи други проблеми на Чукарици се гурају под тепих и не решавају годинама, и за њих су директно одговорни челници општинске и градске власти, што је довољан разлог за њихову смену.

Кампању на Чукарици Бошко Обрадовић са сарадницима данас наставља посетом приградским деловима ове општине: Сремчица, Хумка, Остружница, као и Ади Циганлији.