Српски Покрет Двери - Лого
Search
Novih deset organizacija pridružilo se Savezu za Srbiju

Još deset organizacija pridružilo se danas Savezu za Srbiju, jer je to, saopštili su njihovi predstavnici na današnjoj konferenciji za novinare, jedina alternativa sadašnjoj pogubnoj vlasti.

Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Đilas pozdravio je nove pridružene članica Saveza rečima da će od sada zajedno raditi na ostvarenju ciljeva sadržanih u platformi ovog opozicionog bloka.


„Naši ciljevi izneti su u Programu od 30 tačaka, ali to nije sve. Naš najvažniji cilj nije samo promena vlasti, već potpuna promena celokupnog sistema“, naveo je Đilas.


Pokret za porodicu, GG „Pirotska nova snaga“, Pokret veterana Srbije, UG „Mladi Milanovca“, Pokret za naš grad iz Kragujevca, UG „Izbor postoji“ iz Bora, UG „Socijalistički pokret Srbije“ iz Obrenovca, UG „Glasno uz omladinu“ iz Bora, pokret Protiv diktature i UG „Pokret za bezbednu Srbiju“ nove su pridružene članice Saveza za Srbiju.


Vladimir Stojičević ispred UG „Glasno za omladinu“ iz Bora istakao je da politika aktuelnog režima svake godine otera oko 60.000 mladih iz Srbije, od kojih svaki sedmi ima fakultetsku diplomu:




„To znači da svake godine izgubimo jedan Bor i jedan Boljevac“, zaključio je Stojičević i dodao da je Savez za Srbiju jedina snaga koja može da zaustavi takav sunovrat Srbije, zbog čega je ovo udruženje i odlučilo da se pridruži.


Odgovarajući na pitanje novinara da li će Savez u svoj sastav primiti i neke parlamentarne političke organizacije, Đilas je naveo da je „Savez otvoren za razgovor sa svima koji prihvataju vrednosti i ciljeve sadržane u Programu od 30 tačaka“.


Incident je pokušao da izazove urednik Informera Dragan J. Vučićević, ne želevši da napusti prostorije Saveza čak ni po završetku konferencije, no lideri Saveza za Srbiju nisu popustili pod njegovim provokacijama.


 

Izvor: Savez za Srbiju


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: