Српски Покрет Двери - Лого
Search
O zlim namerama i nespretno sročenim saopštenjima

Otvoreno pismo direktora Informativne službe Dveri uredništvu dnevnog lista „Danas“ povodom teksta objavljenog 4.aprila 2018. pod nazivom „Smenjen Nogo sa čela beogradskog odbora“, koji unosi zabunu u javnost.

Poštovano uredništvo dnevnog lista ”Danas”,

U tekstu koleginice Mirjane Milenković  ”Smenjen Nogo sa čela Beogradskog odbora”, od 4.aprila 2018, između ostalog navedeno je da ”Potvrdu naše informacije juče nismo uspeli da dobijemo u Dverima,…”

Pre svega, nije istina da niste mogli da dobijete informacije u Dverima.

I glavnom uredniku Dragoljubu – Draži Petroviću i novinaru Mirjani Milenković, kao i mnogim drugim novinarima vašeg cenjenog lista sa kojima uspešno sarađujemo dugi niz godina, dobro je poznata činjenica o lakoj dostupnosti i komunikativnosti Informativne službe Dveri, kao i da vam je mejl i broj telefona direktora Informativne službe uvek na raspolaganju.

Ako ste informacije tražili na nekom drugom mestu, onda ih s pravom niste dobili. Ali to je već vaša odluka.

Takođe, na isti način ste mogli da proverite ”u Dverima” da formulacija u saopštenju u vezi sa saradnjom Dveri i radne grupe za KiM nije nespretna i da nedvosmisleno upućuje na to da Glavni odbor potvrđuje spremnost Dveri da se intenzivira saradnja sa Radnom grupom za KiM koju, pored predsednika Dveri Boška Obradovića i članova Odbora Dveri za Kosovo i Metohiju, čine i: Slaviša Ristić, Marko Jakšić, Slobodan Samardžić, Dragan Todorović, Milan Stamatović, Dragana Trifković, Dejan Mirović, Milo Lomar, Kosta Čavoški i Boris Aleksić.

Nemamo sumnju da novinari tako uglednog lista kao što je dnevni list ”Danas”, umeju da protumače složenu rečenicu, te da i ovaj tekst koleginice Milenković nije nastao iz zle namere, već da je u žurbi samo nespretno sročen.

Srdačan pozdrav!


Jugoslav Kiprijanović
Viši savetnik u Poslaničkoj grupi Dveri
i direktor Informativne službe Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: