Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Goloruki narod iz Zubinog potoka kolateralna šteta dogovora Vučića i Tačija

Na vanrednoj konferenciji za medije u Narodnoj skupštini predsednik Dveri Boško Obradović govorio je o jučerašnjim dešavanjima ispred Skupštine, kao i o današnjim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

On je podsetio javnost da ni na jednoj nacionalnoj televiziji u Srbiji nije prenet napad Šešeljevog vozača na člana Predsedništva Dveri, Jugoslava Kiprijanovića bejzbol palicom, kao ni to da je isti vozač pokušao da pregazi narodne poslanike Dveri po nalogu svog šefa Vojislava Šešelja, a da nijedan pripadnik bezbednosti nije reagovao na to nasilje.


“To je prva slika Srbije koju kreira ova vlast i čiji je režimsko policijski deo i Vojislav Šešelj. Drugi utisak jučerašnjeg dana jeste galerija Narodne skupštine na kojoj su prisustvovali ljudi sa raznih poternica, a to su Milan Radojičić i Zoran Milojević zvani Zelja. To vam je druga slika Srbije pod vlašću Aleksandra Vučića. Za njih su dvojica kriminalaca ugledne javne ličnosti koje treba da prisustvuju posebnoj sednici, zajedno sa diplomatskim korom, i njima je odobreno da mogu da uđu u Skupštinu, a za predsednika OO Dveri Gračanica Gorana Stojanovića je zabranjeno,“ rekao je Obradović.


Obradović je istakao da je sve što se dešava na Kosmetu direktan dogovor Vučića i Tačija, a da je goloruki narod u Zubinom potoku koji se danas suprotstavio jedinicama ROSU kolateralna šteta tog dogovora.


On je upozorio da je Vučićeva izjava da će doći do napada na Srbe na KiM ako ne pristanemo na priznanje lažne države Kosovo priprema građana na priznanje nezavisnosti i razgraničenje. Obradović je pitao zašto nema obećane intervencije srpske vojske u cilju zaštite srpskog naroda od napada koji se danas desio na severu KiM.

 


Lider Dveri je istakao da bi Dveri u ovoj situaciji sprovele 6 konkretnih mera što se tiče Kosova i Metohije:

1.       Napuštanje svih institucija lažne države Kosovo od strane Srba sa KiM.

2.       Automatsko poništavanje Briselskog sporazuma.

3.       Proglašavanje okupacije Kosova i Metohije kao dela teritorije Republike Srbije

4.       Prekid pregovora u Briselu i vraćanje pregovora u okvire Saveta bezbednosti UN.

5.       Sazivanje vanredne sednice Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji.

6.       Poziv Ruskoj federaciji da pošalje vojnu misiju na Kosovo i Metohiju koja bi bila garant bezbednosti i mira na tom delu naše teritorije.


„Aleksandar Vučić je politički šarlatan, diplomatska neznalica i sve što je radio što se tiče Kosova i Metohije je poraz srpskog naroda. On je najgori pregovarač u novijoj političkoj Srbiji. Gde su mu njegovi zapadni partneri i najbolji prijatelji, gde mu je Angela Merkel i Emanuel Markon i KFOR da zaštite Srbe na Kosovu i Metohiji? Šta je bilo sa dogovorom sa NATO da ROSU ne sme na sever KiM bez pristanka Srba? Gde je taj njegov međunarodno ugled kad je potreban Srbima na KiM“, rekao je Obradović na kraju.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: