Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović i Stamatović potpisali sporazum o saradnji

Predsednik Dveri, Boško Obradović i predsednik Zdrave Srbije, Milan Stamatović, dva predsednička kandidata na prošlim izborima, potpisali su u ponedeljak 21. avgusta u Beogradu, sporazum o saradnji.

Tačke sporazuma prenosimo u celosti:


„SA VEROM U BOGA I SRPSTVOˮ

PREOBRAŽENjSKI PROGLAS DVERI I ZDRAVE SRBIJE


Polazeći od izrazite potrebe za formiranjem snažnog narodnog opozicionog i patriotskog bloka protiv aktuelne republičke vlasti, pokrećemo zajedničku saradnju i aktivnosti na sledećim osnovama:


1. Našim savezom Srbija dobija autentičan narodni politički pokret koji čine ljudi koji nisu kompromitovani i korumpirani u bavljenju politikom.

2. Mi smo srpski rodoljubi i zaštita srpskog nacionalnog i duhovnog identiteta, kao i srpskih nacionalnih i državnih interesa, za nas je uvek na prvom mestu.

3. Mi smo protiv ulaska Srbije u EU i NATO, zalažemo se za stratešku saradnju sa Rusijom i Evropu nacija u kojoj bi se poštovao državni suverenitet i nacionalne različitosti svih evropskih nacija.

4. Mi smo protiv antiustavnih Briselskih sporazuma i, umesto nametnutog dijaloga koji vodi ka priznanju tzv. nezavisnog Kosova od strane države Srbije, nastavljamo borbu za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

5. Obaveza države Srbije kao matične države svih Srba koji žive van njenih granica jeste neprestana briga i zaštita prava Srba u regionu i rasejanju, sa posebnom posvećenošću ka ostvarivanju zajedničke budućnosti Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

6. Nije samo Beograd Srbija i postoji Srbija i van Beograda, i o tome treba posebno da brinu političari koji žive i rade van Beograda, kao i republička vlast u celini.

7. Beogradu je potrebna smena vlasti i nova generacija beogradskih političara koji do sada nisu bili na vlasti i koji će Beogradu vratiti karakter srpske prestonice i porodičnog grada, a ne velegrada bez identiteta kojim vladaju mafijaški centri moći.

8. Državna imovina i poljoprivredno zemljište nisu na prodaju i ne mogu biti predmet zakulisnih tajkunsko-političkih kombinacija niti rasprodaje strancima, već treba da budu stavljeni u funkciju domaćeg ekonomskog razvoja.

9. Svi gradovi i opštine u Srbiji treba da postanu porodični centri i prijatelji beba, dece i porodice, a ne migrantski kampovi.

10. Centralna vlast mora da brine o ekonomskom opstanku i razvoju svih delova države, a posebnu brigu zaslužuju manje razvijena područja i pogranični krajevi Srbije.

11. Bankarska pljačka građana Srbije mora biti zaustavljena, a svi odgovorni za pljačkaške privatizacije, korupciju, pranje para, kupovinu diploma i protivzakonito bogaćenje moraju završiti u zatvoru.

12. Sva državna finansijska sredstva i druge mogućnosti: subvencije, poreske olakšice, povoljne dugoročne kredite, izvozne garancije i infrastrukturna ulaganja – treba da se stave u funkciju podsticaja domaće privrede.

13. Selo, zemlja i poljoprivreda su velika razvojna šansa Srbije, i ovim našim udruživanjem Srbija konačno dobija politički pokret srpskog sela i seljaka.

14. Progovorićemo u ime srednjeg sloja našeg stanovništva i stati u zaštitu najvažnijih nosilaca stabilnosti naše države: naših vojnika i policajaca, kao i prosvetnih i zdravstvenih radnika, koji su ugroženi pod ovom vlašću.

15. U Evropi i svetu koji se menjaju Srbija treba da nađe svoje mesto i svoj interes, čuvajući svoj nacionalni identitet: veru, jezik, pismo, kulturu, tradiciju i običaje srpskog naroda i svih drugih naroda koji žive u Srbiji.

 

Stojeći na ovim idejnim osnovama, obavezujemo se na zajedničku saradnju u borbi za smenu aktuelne republičke vlasti i stvaranje širokog narodnog opozicionog fronta koji treba da izađe na sledeće izbore na svim nivoima kao nova politička snaga i nada. Pozivamo i druge stranke, grupe građana, javne ličnosti i sindikate koji dele istu zabrinutost nad sudbinom Srbije pod ovom vlašću i iste ideje o političkim promenama – da nam se pridruže.


Duboko verujemo u ovaj politički pokret iz naroda i znamo da niko ne može da pobedi narod, kada se složno povežemo i organizujemo – sa verom u Boga i Srpstvo.


 


Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije

U Beogradu, 21.08.2017. godine



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: