Српски Покрет Двери - Лого
Search

Данас испред Прекршајног суда одржана је конференција за медије Српског покрета Двери, поводом суђења председнику Двери Бошку Обрадовићу због организовања протестне шетње током великог народног протеста 13. априла ове године.

     У „Чињеничном опису прекршаја“, који потписује мајор полиције Раде Благојевић, МУП детаљно описује и где су се окупљали лидери опозиције са својим присталицама, затим ко је све говорио на митингу, а посебно истиче да се у протестној шетњи скандирало „Вучићу, лопове“.

Председник Двери Бошко Обрадовић сматра да је ово најбоља слика стања у држави где се не решавају највеће криминалне и корупционашке афере, а суди се народни посланицима и представницима опозиције.

     „Не можемо да добијемо снимак са наплатне рампе у Дољевцу где је убијена Станика Глигоријевић, не покреће се поступак у вези са трговином оружја оца министра полиције Небојше Стефановића или да сазнамо ко је рушио у Савамали, тиме се Тужилаштво не бави.”, рекао је Обрадовић.

Обрадовић се пита зашто је прекршајни поступак покренут тек 4 месеца касније од стране МУП-а и зашто се толико чекало?

По завршетку рочишта Обрадовић је изјавио да је ово заправо показатељ како власт замишља дијалог.

     „Слика дијалога власти и опозиције, овако власт вероватно замишља и изборе на пролеће следеће године, где ће њихове афере бити у фиоци, а прогониће опозицију и узбуњиваче попут Александра Обрадовића. У оваквом ненормалном систему не можемо очекивати нормалне, фер и поштене изборе”, закључио је Обрадовић.

Српски покрет Двери сматра да је недопустив овакав вид политичког притиска и да је ово доказ да власт не преза ни од чега, како би дискредитовала опозицију и њене лидере. Власт ће користити сва средства да би зауставила оне који из дана у дан откривају нове корупционашке и криминалне афере њених највиших функционера.

 

 

[ngg src=“galleries“ ids=“47″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: