Српски Покрет Двери - Лого
Search
Odgovorna politika je politika većih plata i boljih uslova za rad u Srbiji

Dok u Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj povećavaju plate radnicima kako bi ih zadržali u zemlji, dotle naprednjačka vlast u Srbiji subvencioniše strane firme i obećava bolju budućnost izgradnjom stadiona i gondola.

Za razliku od zemalja u okruženju koje su počele odgovorno da se bave pitanjem odlaska radne snage iz zemlje, naša vlast nudi neodgovorne ideje koje podsećaju na ideje Srećka Šojića iz serije Bela lađa. Od izgradnje brojnih stadiona, proizvodnje letećih automobila, izvoza svinjskih papaka do legalizacije mita u zdravstvu i štrajka glađu vlasti – sve smo do sada mogli da čujemo, samo rešenje koje bi usporilo odlazak mladih i visokoobrazovanih iz Srbije nismo čuli.




Dveri smatraju da prvi korak mora biti povećanje plata u obrazovanju i zdravstvu. Nakon toga je potrebno povećati minimalnu platu, posebno u firmama koje dobijaju pomoć od države. Bolja preraspodela ulaganja bi značila manje rasipanja na nepotrebne projekte i podršku strancima, a više novca za investicije u domaćoj privredi i poljoprivredi. Ali to ne mogu da urade ljudi sa kupljenim diplomama i lažnim doktoratima koji su trenutno na vlasti. Najpre treba ispitati njihove diplome i dati šansu onima sa pravim diplomama iz zemlje i rasejanja. Srbija je mala zemlja sa velikom perspektivom dobrog života ali najpre moraju da odu oni koji su od kriminala i korupcije napravili vladajuću politiku.​ ​


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: