Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бусање у прса српског режима да су Косово и Метохија саставни део Републике Србије више не пролази код косметских Срба. Уместо да као сва деца у ужој Србији, 01.09. 2021. године крену на редовну наставу и седну у своје  школске клупе, онако како је тзв. Министарство образовања Републике Србије препоручило за све ученике у Србији, српска деца на Косову и Метохији су од својих разредних старешина, путем вибер поруке, добили обавештење да 01.09. 2021. године неће поћи у школу и да ће редовне наставне активности пратити путем он лајн наставе. 

      Ова вест у Србији  није нигде објављена и о њој режим ћути као заливен. Постављају се логична питања. Прво, зашто? И друго, да ли су Косово и Метохија и даље саставни део Републике Србије или не? Одговор и на прво и на друго питање је исти. Српски режим се одрекао простора Косова и Метохије, а самим тим и српских ђака са овог простора, као и читавог образовног система. Ову срамну обавезу према тзв. према косовским институцијама режим је прихватио тзв. Бриселским споразумом и то је вешто скривао до данас. Да није тако, српска деца на Косову и Метохији би од прекјуче била у својим школским клупама, као и њихови вршњаци у остатку Србије. Овако, издајом сопствене државе од стране њеног режима, деца са КиМ су сврстана у грађане другог реда у сопственој држави и остављена на милост и немилост сепаратистима у Приштини и њиховим колаборационистима из тзв. Српске листе. Очигледно је да је препорука режима у Београду  да српска деца не пођу у школе, зато што они поштују законе  тзв. републике Косово и не желе да се са њима конфронтирају, јер тиме њихово чланство губи огромна финансијска средства која добијају од тзв. приштинских власти.
 
Овом срамном, прећутном одлуком, српски режим, на челу са Александром Вучићем се одрекао своје свете српске земље. За тужну судбину српске деце, једнаку одговорност сносе и сви директори основних и средњих школа на Косову и Метохији, који на све ово ћуте, као и Александар Вучић лично, чиме су су образовни систем сопствене државе, прећутно поклонили албанским сепаратистима. Подсећамо јавност да је актуелни режим пре образовног система у руке тзв. Косова предао и полицију, судство, локалну самоуправу, електроенергетски систем, хидроелектрану Газиводе, дозволио посебан позивни телефонски број, поставили су уместо административних класичне царинске прелазе, прећутно одобрили формирање војске Косова, укинули су државне фармацеутске установе (апотеке), укинули су цивилну заштиту која је била највећи бедем Приштини у време барикада и све њене припаднике интегрисали у тзв. косовске институције, признали косовска лична документа (личне карте, возачке дозволе, изводе из матичних књига, пасоше) на делу своје територије и укинули локалну самоуправу у свим српским срединама које су постојале до доласка СНС-а на власт 2012. године.

Покрајински одбор Двери за Косово и Метохију позива све родољубе, родитеље и ученике, да се супротставе овој својеврсној репресији сопствене државе и стану у заштиту својих наследника и будућих чувара Србије на косметским просторима. Такође, мишљења смо да ово није само проблем и битка за опстанак само нас косметских Срба, већ и читавог српског народа, ма где год он био. И да се овом проблему морамо заједнички супротставити, јер ова битка, Србија и српство немају цену.

 

ПО Двери за Косово и Метохију

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: