Српски Покрет Двери - Лого
Search

Покрајински одбор Двери за КиМ, чланови, симпатизери, слободномислећи и свеколики родољубиви и патриотски Срби и Српкиње који живе на КиМ, у Централној Србији и широм света у потпуности „ОДБАЦУЈУ“ амерички предлог за поделу језера „Газиводе“ (по моделу САД и Канаде за реку Колумбија), а самим тим најоштрије осуђујемо актуелну власт оличену у Александру Вучићу који је противуставно потписао Вашингтонски споразум који у тачки 7 истог предвиђа сарадњу Републике Србије, тзв. државе Косово са Министарством енергетике САД и другим одговарајућим телима америчке владе на изради студија изводљивости за потребе дељења језера „Газиводе“ као поузданог извора снабдевања водом и енергијом.

      Поставља се једно и једино логично питање: „Ко је то у свету делио или је поделио своје са неким коме то не припада, а у нашем случају да ли ми треба да делимо наше „Газиводе“ са Албанцима и са непостојећом и лажном државом Косово?

Ова тачка Вашингтонског споразума нам јасно показује да је актуелна власт СНС и СПС предвођена Александром Вучићем, незаконитим и противуставим потписивањем Бриселског и Вашингтонског споразума, пристала и кренула у признавање лажне државе Косово. 

На логично питање, логичан је и одговор, као што је и рекао председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, да се овој власти и Александру Вучићу не сме веровати, чак и ако исти декларативно иступају са ставом да никада неће признати лажну државу Косово, а својим делањем раде супротно. 

Шта од тога ми Срби и неалбанци који живимо на КиМ имамо када свакодневни живот демантује наводну добру намеру актуелног режима и када свакодневно спознајемо да наша актуелна власт ради супротно нашим националним и државним интересима. На крају, ми Срби са КиМ не пристајемо на било какву поделу не само језера „Газиводе“ већ и осталог дела Косова и Метохије, што је по нашем дубоком убеђењу скривена намера актуелног режима и Александра Вучића у ставу да је једино прихватљиво компромисно решење. Њихов компромис је да део северног дела Косова и Метохије задрже у саставу Србије, а да остатак предају тзв. и лажној држави Косово. Зар треба пристати да се одрекнемо Св. Стефана и Високих Дечана, Патријаршијског трона и Пећке патријаршије, престоног града Призрена, Св. цара Душана и Пресвете Богородице Љевишке, Св. кнеза Лазара и Газиместана, Св. Краља Милутина и манастира Грачанице? Зар се треба одрећи 70.000 Срба и свих светиња која се налазе јужно од Ибра и у Метохији, уз правдање да смо добили нешто? То нешто је већ наше, било је, а даће Бог, и биће. 

Користимо прилику да вас, браћо и сестре, позовемо да дођете на нашу свету Косовску земљу, да заједно обележимо Видовдан и поклонимо се сенима страдалим косметским јунацима и свим страдалим српским мученицима у одбрани Србије и српства уз братски поздрав 

ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!

 

 

Покрајински одбор Двери за КиМ

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: