Српски Покрет Двери - Лого
Search
Poslaničke grupe osnivača SZS nastavljaju samostalno delovanje, ali sarađuju po zajedničkim temama

Poslaničke grupe članica Saveza za Srbiju održale su prvu zajedničku konferenciju za novinare u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Boško Obradović, predsednik PG Dveri, istakao je da će sve poslaničke stranaka osnivača saveza nastaviti delovanje samostalno ali će intenzivirati saradnju i koordinaciju oko tema koje su im zajedničke, pre svega oko tema koje su deo platforme od 30 tačaka.


„Jedna od tih tačaka, tačka 16 tiče se i današnje teme zasedanja Narodne skupštine i odnosi se na zaštitu stečenih prava građana i vraćanje otetih penzija i nadoknada. To će biti prva tema po kojoj ćemo u Skupštini nastupiti zajednički. Penzionerima se mora nadoknaditi oduzeto“ – rekao je Obradović.




Goran Ćirić, predsednik PG Demokratske stranke je, govoreći o Zakonu o izmenama i dopunama zakona o penzionom i invalidskom osiguranju, istakao da je ključni problem što predlogom zakona nije definisan način vraćanja sredstava koja su penzionerima oduzeta u prethodne 4 godine, a to je oko 200 miliona evra na godišnjem nivou. „Naši poslanički klubovi neće glasati za ovakav predlog zakona“ – rekao je on.


Sanda Rašković Ivić, istakla je da će Savez za Srbiju staviti pitanje penzija visoko na listu prioriteta i da će po tom pitanju i poslanici stranaka iz Saveza delovati zajednički. „Mi pozdravljamo povraćaj penzija ali ne na ovakav način, ovo je jedna velika prevara i imaginarijum“ rekla je ona i dodala da je potrebno uvesti institut minimalne penzije i sistem usklađivanja visine penzija sa troškovima života dva puta godišnje.


Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke rekao je da vlast u Srbiji i građani Srbije žive u nekim različitim svetovima. „Vlast živi u vremenu letećih automobila, a građani u mraku i obespravljeni.“ – rekao je on i dodao da se to vidi i na primeru štrajka glađu radnika Gumoplastike koji su primali plate manje od minimalca, a i one su im bile neredovne, u jednoj državnoj firmi što pokazuje da država krši sopstvene zakone.

 


Pres-služba Saveza za Srbiju



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: