Српски Покрет Двери - Лого
Search
Potvrđeni dokazi Saveza za Srbiju – londonski Megatrend koji je završio Nebojša Stefanović ne postoji

Najnovije istraživanje „Insajdera“ potvrdilo je osnovane sumnje Antikorupcijskog tima Srpskog pokreta Dveri i Saveza za Srbiju da se aktuelni potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović lažno predstavlja kao doktor nauka a nema validnu ni fakultetsku diplomu.

Naime, za londonski fakultet „Megatrend International Expert Consortium Limited“ koji je završio Nebojša Stefanović, prema istraživanju „Insajdera“, britansko ministarstvo za obrazovanje je potvrdilo da ovo privredno društvo nije registrovano niti akreditovano u ovoj državi za obrazovanje niti su sa njim ikada sklopili bilo kakav ugovor o saradnji. Ovaj fakultet zapravo ne postoji, londonsko privredno društvo pod ovim imenom nikada nije registrovano za obrazovnu delatnost pa samim tim nije moglo ni da održava nikakvu nastavu u Srbiji niti izdaje diplome, za 14 godina studiranja 1054 lažnih studenata na ovom lažnom fakultetu od 1990. do 2004. nikada nije ostvaren nikakav platni promet ovog privrednog društva, što je naravno nemoguće ako su tamo predavali neki profesori koji su za to morali biti plaćeni i studirali neki studenti koji su plaćali školarine i ispite. 

Dakle, Nebojša Stefanović ima lažnu diplomu jednog privrednog društva koje nema nikakve veze sa obrazovanjem, a onda je na prevaru tu lažnu diplomu nostrifikovao 2005. godine na Univerzitetu Megatrend u Srbiji za diplomu Fakulteta za poslovne studije ovog univerziteta, čime je falsifikovanjem javne isprave stekao pravo na postdiplomske studije na istom fakultetu. 

Posebno provocira drskost vlasnika i rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića koji na pitanje  „Insajdera“ kako to da ovaj njegov fakultet u Londonu nije registrovan za obrazovanje odgovora: „Pogledajte malo bolje. Sigurno se negde to provlači“. Ovakav bezobrazluk da se registracija za bavljenje obrazovnom delatnošću „sigurno negde provlači“ govori samo o tome da Mića Jovanović 30 godina ima političku zaštitu za sve kriminalne aktivnosti izdavanja lažnih diploma i doktorata kojima se bavi tri decenije. Kako se to zapravo on lično i njegova privatna praksa „sigurno provlači“ najbolje govori podatak da je ovaj lažni fakultet iz Londona u Srbiji radio sa famoznim odobrenjem za rad potpuno nenadležnog tadašnjeg saveznog sekretarijata za ekonomske odnose sa inostranstvom, koje nije moglo da ima ikakve ingerencije nad obrazovanjem u Srbiji.

Ova kriminalna delatnost nije, dakle, bila moguća u skladu ni sa britanskim ni sa srpskim zakonodavstvom toga vremena i za nju će morati krivično da odgovaraju svi koji su učestvovali u ovom lancu kriminala i korupcije od vrha tadašnje do vrha sadašnje vlasti, a na prvom mestu Mića Jovanović i Nebojša Stefanović. Lustracija odnosno sudska odgovornost za kršenje zakona je preduslov istinskih političkih promena u Srbiji koje građani dugo i željno očekuju. 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: