Српски Покрет Двери - Лого
Search

Сваки пут када помислимо да је тривијалност политичког маркетинга и бесрамне пропаганде СНС-а достигла дно, уверимо се да неограничена и аутократска власт њиховог председника увек тежи апсолутном и да дна заправо, нема. Поклон пензионерима у облику „витамина и минерала за јачање имунолошких функција“, који у видео-споту Александар Вучић најављује „представљањем узорка кесе са садржајем онога што пензионери треба да добију као поклон од своје државе“, је књишки пример забрањене функционерске кампање. Овај видео је огољена злоупотреба јавних ресурса у циљу политичке и предизборне промоције функционера.

        Председник једине земље у Европи која у време пандемије није имала мере помоћи за најугроженије категорије становништва, међу којима је и више од 100.000 пензионера који примају пензију мању од десет хиљада динара, пред камерама отвара кесу са три кутије витамина и минерала којима се, како каже, држава одужује пензионерима за све што су изградили. Лична промоција новцем свих грађана је једини циљ ове фарсе коју себи дозвољава председник Србије. Постоји ли веће лицемерје и понижење пензионера у земљи где више од милион пензионера прима мање од 27.775 динара, колико је просечна пензија, а чак 320.000 пензионера не прими ни половину овог износа?

Ситуација не би била мање дегутантна ни да се у овом јефтином СНС водвиљу уместо председника државе појавила ресорна министарка Дарија Кисић Тепавчевић или председница Владе. Као што ни злоупотреба 12 милиона евра пара свих грађана уложених у ову кампању не би била мања ни да је на тендеру за набавку витамина учествовао и неко други осим Goodwill Pharma, д.о.о.

Уместо што поклања витамине и минерале пензионерима чије пензије им не омогућавају ни иоле достојанствен живот, служе пуком одржању живота, а некима ни за то, Председник Лажно Добра Срца би уместо ове личне промоције требало да се заложи да држава врати отете пензије које су током четири године неправедно умањиване, и да уместо што дели витамине, обештети 850.000 пензионера којима су пензије противуставноо смањиване, као и да обештети наследнике оних пензионера који су преминули.  Уместо да се пензионерима витаминима и минералима одужује за њихове будуће гласове, нека се Председник Лажно Добра Срца заложи за повратак отетих бања који су имовина Фонда ПИО. 

Вратите отети новац пензионерима, Председниче Лажно Добра Срца, па ће они сами купити шта им је потребно. Вратите им бање које су отели партијски тајкуни, па ће њихове имунолошке функције, уместо витаминима и минералима, ојачати у топлој минералној води. Уместо за СНС ботове и аналфабете са лажним дипломама, отворите тржиште рада за децу и унуке пензионера. Онда пензије неће служити да се би се прехраниле породице деце и унука пензионера, већ за достојанствен живот у старости.
У данашњој осиромашеној и корупцијом окованој Србији, пензионери су економска окосница многих породица. Захваљујући пензионерима многе породице преживљавају. Управо због својих дека и бака многи млади су одлучили да остану овде. Због тога позивамо све пензионере, понижене и повређеног достојанства да 15. маја, на Светски дан породице, дођу испред Дома Народне скупштине на Породични скуп свих који знају да је породица последња одбрана Србије.

 

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: