Српски покрет Двери је прва политичка организација у Србији која је јавно проговорила о биоетици и у складу са тим је донет и Проглас о биоетици који је јавности представљен на конференцији за медије у Чачку.

Том приликом о самом Прогласу су говорили: Бошко Обрадовић – председник Двери, др Владимир Димитријевић – в.д. председника Политичког савета Двери и примаријус др Милан Рогановић – председник стручног Савета Двери за биоетику.

Бошко Обрадовић: Мотив Српског покрета Двери да, као прва политичка организација у Србији, изађе у јавност са Прогласом о биоетици су изазови настали овом пандемијом где се држава све више меша у приватност грађана, здравствене и породичне теме и у успостављање једне врсте технолошког надзора, а све у сукобу са основним људским правима. У наступајућем периоду, трудићемо се да отворимо дебате и јавне расправе на биоeтичке теме у намери смањења сукоба у друштву и са жељом да дијалогом дођемо до решења у интересу општег добра свих грађана. Неке од тема о којима ћемо причати су нови Закон о истополним заједницима, политичка идеологија хомосексуализма, савремене вакцине, трансхуманизам и вештачкa интелигенције, техникa и роботикa, вештачки прекид трудноће, сурогат материнство, контрацепцијa, променa биолошког пола, сексуално образовање, примена савремених метода у медицини у лечењу наследних болести, клонирање, савремена транспатологија, еутаназија и еугеника. Српска напредна странка Законом о истополним заједницама, који је предложила Гордана Чомић, лицемерно желе да одговорност пребаци на представнике бивше власти. Не говоримо само у име чланова Српског покрета Двери, већ и у име свих оних који су против пропагирања хомосексуалне идеологије. Свима њима, па и члановима СНС, који нису гласали да Ана Брнабић буде премијер, упућујемо позив да нам се придруже у борби за очување хришћанских и породичних вредности.

Др Владимир Димитријевић: Српски покрет Двери је још 2011. године упозоравао на оно што се сада дешава. Данас се у уџбенику из Грађанског васпитања деци пропагирају циљеви невладине организације за лезбејска права „Лабрис“. У уџбенику из кога треба да уче наша деца пише: „Циљеви Лабриса су оснаживање лезбејки и жена другачије сексуалне оријентације од хетеросексуалне да прихвате свој идентитет у данашњем друштву, промоција права на лезбејску егзистенцију и смањење хомофобије, сарадња и умрежавање са лезбејским и другим невладиним организацијама које се баве положајем и правима лезбејки, геј мушкараца, бисексуалних особа, транссексуалних особа, тансродних особа, интерсексуалних особа и квир особа.“ Уместо да држава Србија објављује уџбенике из којих ће деца учити о породичном животу и хуманим односима између полова, користе се уџбеници којима се пропагирају вредности које су, не само у сукобу са традиционалним вредностима нашег друштва, већ и у сукобу са науком и здравим разумом. Декларацијом о биоетици шаљемо јасну поруку да док год постоји хришћански човек који поштује истински поредак и науку, ова идеологија у Србији неће заживети. Борећи се за право породице и људско достојанство свакога детета, Српски покрет Двери наставља свој пут са жељом да нам се свако, коме је стало до будућности наше отаџбине, придружи.

Примаријус др Милан Рогановић: Вакцине и сам процес вакцинације ми схватамо као цивилизацијску тековину, која је помогла у искорењивању заразних болести. Међутим, у последње време се суочавамо са контроверзама њихове савремене примене и могућим штетним деловањем на здравље појединца. Треба се заложити за класичан начин производње вакцина по свим критеријумима задатих медицинском етиком, према којима је вакцина делотворна и јасно приказаног састава. Посебну пажњу треба скренути на примену савременог начина производње вакцина, који се заснива на генетичком инжењерингу, молекуларној биологији и коришћењу генетски модидикованих организама и абортивног ткива. Устав Републике Србије и Конвенција о људским правима подсећају да вакцинацији треба да претходи информисаност и слободна воља грађана.

Цео снимак са ове конференције за медије можете погледати овде:

Инфослужба Двери