Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери симболично (и иронично) донео је огромну “торту“ са честитком Српској напредној странци, у којој им кажемо: “Честитамо први милион евра за фантомске путеве на Звездари“!


     Данас се одржава друга седница Скупштине Градске општине Звездара, а најважнија тачка дневног реда је избор председника општине Звездара. Кандидат за ову функцију је Владан Јеремић, досадашњи члан већа општине Звездара против кога је Српски покрет Двери другог и шеснаестог јуна 2020. године поднео једну, па затим и другу кривичну пријаву. Он се, заједно са бившим председником општине Милошем Игњатовићем, сада одборником СНС у овој општини и са председником Скупштине општине  Александром Ерором, који је поново изабран на исту функцији, терети да  је злоупотребио службени положај и фалсификовао службене исправе, односно да су сви заједно са осталим лицима прекршили члан 359. и 356. Кривичног законика Републике Србије и оштетили буџет Градске општине Звездара за близу један милион евра.

[ngg src=“galleries“ ids=“284″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]Ради се о ставци у буџету: одржавање некатегорисаних путева на територији општине Звездара и то за радове који су исплаћени извођачу радова, грађевинском предузећу “Изотекс“, а да ти радови из Уговора нису нити један или скоро ниједан изведени на терену.

С обзиром да и у општини Звездара одборници СНС-а гласају исто као и у републичком парламенту, не сумњамо да је овај кандидат изабран.

Поставља се питање како ће “неко“ ко је оптужен да је оштетио буџет ГО Звездара од данас па надаље директно одлучивати о располагању новцем из тог буџета? Да ли можемо да будемо мирни и сигурни да ће тај новац из буџета бити распоређен тако да обезбеди потребне и неопходне услове за све грађане Звездаре или ће се као и до сада само размишљати о тендерима за  грађевинске радове који су параван за извлачење новца из буџета, за ненаменско трошење буџета и злоупотребу тих средстава?

Тужилаштво и после три месеца није предузело ништа да спречи избор ових функционера СНС на високе положаје  јер још није покренуло поступак и истражило доказе које смо им доставили. Српски покрет Двери ће, почев од данас па сваке наредне недеље, јавно објављивати доказе како овај случај не би био заборављен, а кривци остали некажњени.

Наравно, сада већ уиграна и  добро организована екипа функционера СНС-а у општини Звездара има разлога да проба “торту“ који смо им доставили, како би се засладили и обележили “Први милион евра за фантомске путеве на Звездари“.

А грађани!? Грађани добро да размисле коме следећи пут дају своје поверење и свој глас и не треба да ћуте и трпе крађе, преваре и криминал већ да се сви заједно томе оштро и одлучно супроставимо.
 

Радмила Васић
Члан Председништва Двери

Председник ГрО Двери Београд

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: