Српски Покрет Двери - Лого
Search

По ко зна који пут за 9 година власти СНС у Београду и Србији, изнова слушамо (п)разна обећања о великим инвестицијама и пројектима, али то НИСУ ИНВЕСТИЦИЈЕ НЕГО ново ЗАДУЖИВАЊЕ ГРАЂАНА Београда и Србије скупим кредитима!

       Задужили су и наше унучиће, а не само нас! Ко ће враћати те кредите када нас има све мање и мање! То су сва питања које иоле слободномислићи човек поставља себи и најближима и пита шта ћемо оставити деци и унучићима? Какву Србију, ако смо сада на коленима и ћутимо и гледамо како је тренутно људи на власти (СНС, СПС, ПУПС и други) пљачкају, краду, отуђују, понижавају, уништавају, и материјално и духовно!
 
Све што су преузели да воде Зорана Михајловић, Синиша Мали, Горан Весић и још многи други министри, секретари, функционери.., у позадини је налога који стиже директно од Александра Вучића!

Нови метро који градска и републичка власт упорно промовишу је нова  и још већа, можда и највећа превара, издаја и крађа интереса грађана Србије и Београда. Да ли ико поставља питање како може земља која нема да обезбеди бесплатне уџбенике за децу, бесплатне школске оброке за ученике, бесплатно бављење спортом за децу, која не може да очисти и опере градове који су у потпуном комуналном нереду и прљавштини, може да размишља и планира МЕТРО од 5 (ПЕТ) МИЛИЈАРДИ ЕВРА!?

И како је неко дошао до тог износа ако ниједан пројекат још није урађен, нити су спроведене друге активности на основу којих се дошло до најбоље трасе метроа која решава највећи део проблема у саобраћају и уједно је и  најекономичније (најјефтиније) и најбоље техничко решење! Не, у Србији тога нема него се просто “фрљају“ новцем грађана као да им је то дедовина, а не новац свих нас.

Овим путем скрећемо пажњу и свим француским и свим кинеским компанијама које желе да учествују и раде на уништавању Републике Србије, да неће бити ништа мање одговорне од наших представника власти у овом тренутку, а посебно не од оних са којима су потписивали све уговоре, споразуме и протоколе на штету грађана Србије. Такође, посебну одговорност носе они представници власти који су били на функцијама, који су могли  и морали  то да спрече а нису, већ су само ћутали.

Грађани морају да знају да је тренутна траса метроа, коју промовишу Александар Вучић, Синиша Мали, Томислав Момировић, Горан Весић, траса која полази ни од куда, не превози никога и не стиже нигде. Макишко пољe је највредније земљиште јер је то извориште воде са кога се снабдева двомилионски Београд и зато ту нећемо дозволити било какву градњу. Такође, ова траса заобилази највећа насељена места, не поштује траспортне приоритете, не решава саобраћајне гужве и колапс у граду и не решава ни један саобраћајни проблем.

Зашто су изместили Железничку станицу, ако ће иза постојеће зграде која је под заштитом државе да направе станицу метроа за становнике Београда на води? Зашто би неко ко плаћа стан  9000 евра/по м2  у Београду на води, уопште путовао Метроом?

Радмила Васић, дипломирани грађевински инжењер хидротехничке струке

 А како ће уопште путовати, питамо „стручњаке“ овог прескупог и криминалног пројекта јер су се сада нашли у проблему решавања саобраћаја у том делу и то покушавају да прикрију изградњом метроа чија ће траса пролазити поред Београда на води.

Зато је та градња метроа само политички маркетинг јер су многе друге идеје (лажи, обећања) исцрпли, а ово је још увек звучно и моћно, иако би се десило тек за 10 година! И у “најлепшим“ обећањима Горана Весића и Синише Малог то је тек 2028. и 2030. године! Да ли имате још један резервни живот за њихове преваре?

 Зато грађани, размислите када вам кажу да стижу нове инвестиције па макар то био и преко потребан метро. Запитајте се колико ће то вас директно коштати и колико ћете имати још мање новца у новчанику?

У време тог “њиховог економског тигра“  ми обични, образовани, мање образовани али поштени смо све сиромашнији, једва имамо или и немамо за “пуко“преживљавање, а они су све бахатији, дрчнији и богатији!

Само од нас зависи да ли ћемо и када устати и вратити достојанство себи и својој земљи.

 
Радмила Васић
Члан Председништва Двери
Председник ГрО Двери Београд

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: