Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери је 02. јуна 2020. године поднео кривичну пријаву против Милоша Игњатовића, председника Градске општине Звездара, Александра Ерора, председника Скупштине општине ГО Звездара, Владана Јеремића, члана Већа општине Звездара, који је био задужен за грађевински сектор, Небојше Перића, стално запосленог у општини Звездара, који је члан Комисије за пријем радова, Саше Павловића, члана Комисије за праћење и реализацију уговора који су потписани. Да подсетимо, ради се о милионским  износима за одржавање некатегорисаних путева на територији ГО Звездара. Ова кривична пријава обухвата 2018. годину и вредност реализованог уговора који су горе наведена лица потписала, оверила и исплатила, а да нису извршили ниједну или скоро ниједну радњу из Уговора је 43 милиона динара.

Након две недеље, против истих лица Српски покрет Двери је предао допуну кривичне пријаве која је обухватила потписане, оверене и реализоване уговоре за 2019. годину где такође није било ниједне или скоро ниједне извршене радње на терену. Три уговора из 2019. године су на износе од: 41.405.899 динара, 18.328.377 динара и 9.431.757,6 динара што је укупно за 2019. годину  69.166.033 динара!!!

Само за 2018. и 2019. годину, високи функционери у ГО Звездара, чланови и функционери Српске напредне странке против којих су поднете кривичне пријаве,  сумњиче се да су прекршили члан 359 – кривично дело злоупотребе службеног положаја и члан 356 – кривично дело фалсификовање службене исправе Кривичног законика Републике Србије и терете се за злоупотребу 112.082.113 милиона динара (износ без ПДВ-а),  односно за  953.241,3 евра.

Ми смо доставили доказе да се новац из буџета потрошио на неизвршене радове на одржавању некатегорисаних путева и сумњамо да је тај новац завршио у приватним џеповима! У чије џепове је завршио треба да утврди Више Јавно Тужилаштво које два и по месеца ништа није предузело да покрене поступак и провери ове наводе и доказе.

На жалост, не само да све ово није било довољно да ова лица буду процесуирана, већ напротив, они ће у среду 19. августа 2020. године, према нашим информацијама, ПОНОВО бити предложени од стране СНС на исте или боље функције!? Александар Ерор, досадашњи председник Скупштине ГО Звездара биће предложен поново на ту функцију, а Владан Јеремић, који је до сада био члан Већа општине Звездара, биће предложен за председника Градске општине Звездара.

Тражимо од свих надлежних органа да реагују и да спроводе закон који треба да буде једнак за све па и за функционере СНС, тражимо да ови предлози буду повучени и да сва лица против којих су поднете кривичне пријаве поднесу оставке.

Уколико се ипак деси да Александар Ерор, досадашњи председник Скупштине ГО Звездара, буде поново предложен на исту функцију и уколико Владан Јеремић буде предложен за председника ГО Звездара, те они буду и изабрани, одговорност ће бити на Тужилаштву, на СНС и члановима СНС.

Важно је рећи и следеће: Српски покрет Двери није поднео кривичне пријаве против ових лица због другачијег политичког уверења, није поднео кривичне пријаве против НН лица, и није поднео кривичне пријаве само на основу некаквих  сазнања.

Ми смо поднели кривичне пријаве против садашњих функционера СНС, функционера ГО Звездара и то смо документовали именом, презименом, документовали смо кривичним делом и чврстим доказима који не могу да се оспоре и зато је важно одвојити да ми нисмо овде искључиво као политички представници нити као политички противници већ смо ту и као грађани који траже да се спроведе и поштује закон.

Видео изјаву Радмиле Васић можете погледати овде:
 
 
Радмила Васић
Председник ГрО Двери Београд

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: