Српски Покрет Двери - Лого
Search

Градска организација Српског покрета Двери из Београда одржала је перформанс испред Скупштине града Београда. Данас смо дошли да поручимо Српској напредној странци да нема више легитимитет да води Београд, да тражимо ванредне београдске изборе и да главном кривцу за целу ситуацију у главном граду Горану Весићу поручимо: “ВЕСИЋУ ОДЛАЗИ“.

[ngg src=“galleries“ ids=“259″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]Постоје на десетине промашених и покрадених пројеката, измишљених грађевинских радова са “надуваним“ ценама за које личну одговорност има заменик градоначелника града Београда Горан Весић, пре свега због ненаменског трошења новца из буџета града Београда. Подсетићу вас на неколико ствари које су скупо коштале грађане Београда: најскупља новогодишња јелка која је коштала 83.000 евра, веома неукусна и прескупа новогодишња расвета која је радила током читаве године, реконструкција Трга Републике која грађане кошта 10 милиона евра, а представља прави пример промашене инвестиције, реконструкција улице Краљице Марије која још није завршена, а већ сада се види да су радови изведени нестручно и неквалитетно.

Горан Весић мора да оде и због саобраћајног колапса који ствара непланским и несистематским затварањем улица које реконструише, због тога што уништава зелене површине у граду и посебно мора да оде због дивље градње у Београду.

Челне људе града Београда питамо: Како је могуће да се у заштићеној зони града Београда, на Макишу, изграђени стотине пословних објеката у улици Боре Станковића? Ти “пословни објекти“ имају површине и неколико десетина хиљада м2.

Српски Покрет Двери је од грађана добио информацију да се ужурбано градило и у време ванредног стања, у време пандемије, када смо сви били затворени у својим становима и кућама. Очигледно да постоји прећутна сагласност између тих “инвеститора који граде хале на Макишу“ и челних људи града Београда, а пре свега ту мислимо на најодговорнијег Горана Весића који не дозвољава Грађевинској инспекцији да излази на терен и контролише дивљу градњу, да могу слободне да граде, и то у заштићеној зони где се грађани Београда снабдевају пијаћом водом и да ће сви ти објекти да “иду“ на озакоњење.

Питамо одговорне у граду Београду: По ком закону ће моћи да се озаконе објекти који су изграђени у марту и априлу 2020. године, у време ванредног стања и пандемије, када су сви законски рокови за такву пријаву одавно прошли?

Српски Покрет Двери неће признати скупштине градских општина које ће бити формиране на основу резултата неуставних избора одржаних пре неколико дана, јер су исти били са огромним бројем законских неправилности, притисцима, уценама и куповином гласова.

Двери су захвалне Београђанима који су препознали бојкот као један од начина борбе против ове власти и показали да 65 % грађана Београда не жели да види СНС као некога ко води Београд и друге градске општине.

Двери позивају све Београђане да се активно укључе и учествују у промени власти СНС-а  у Београду и дају свој допринос у уређивању Београда после девастирања од стране заменика градоначелника Горана Весића. Заједнички циљ ће бити уредити Београд и све институције у граду по мери грађана који у њему живе.

 

Радмила Васић

Председник ГрО Двери Београд

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: