Српски Покрет Двери - Лого
Search

Докле ће владајућа „СНС елита“, заједно са СПС-ом и СПАС-ом (Шапићем) обмањивати јавност да Закон о истополним заједницама нису претходно подржали и унапред договорили са Горданом Чомић, која је у Владу доведена да буде параван за лицемерну и веома лукаву политику коју води Александар Вучић?

Зашто се усвајање Закона о истополним заједницама спроводи на један агресиван начин без уважавања мишљења друге стране?
 
Зашто Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог предлаже законе који су у супротности са Уставом Републике Србије?
 
Зашто су намештена истраживања да су грађани за истополне заједнице, односно зашто грађане о томе не питате на референдуму?
 
Зашто председник СНС-а не изађе и јавно каже својим члановима и бирачима да Закон о истополним заједницама предлаже он а не Гордана Чомић!
 
И да ће народни посланици СНС изгласати овај закон на звонце!?
 
И да ће после тога рећи да је то урадио бивши режим, тј. министар који је кадар бивше власти!
 
Највишим функционерима садашње власти и народним посланицима СНС-а, СПС-а, СПАС-а и осталима који се залажу за усвајање овог закона поручујемо: ми се противимо усвајању Закона о истополним заједницама, уз који желите да прогурате и усвојите и Закон о родној равноправности и Закон о изменама и допунама закона о забрани дискриминацији, зато што већинска Србија жели да има традиционалну, природну породицу, да негује своје традиционалне породичне и верске вредности и да своју децу васпитава у том духу.
 
Ко смо ми?
 
Ми смо грађани ове земље који по Уставу Републике Србије имају право на слободу мисли и говора, као и слободу избора и који траже да не буду вређани, дискриминисани, прогоњени и деградирани зато што не мисле као једна мала група идеолога промоције хомосексуализма која жели више права него други људи у Србији.
 
Погледајте колико простора ЛГБТ особе имају у медијима и биће вам јасно.
 
Дајте толико простора и за природну породицу и њено промовисање. Глас обичног човека који има на стотине проблема изазваних пандемијом и много више криминалом и корупцијом у врху СНС власти нигде се не чује.
 
Став Српске православне цркве, истоветан учењу и других традиционалних верских заједница у Србији: римокатоличке, јеврејске и исламске, став је већине грађана ове земље који власт мора да поштује.
 
Не можете то игнорисати. То је демократија.
 
Проблем који ЛГБТ популација има око наслеђивања имовине свог партнера истог пола, посећивање партнера у болници и затвору може да се реши постојећим законима. Али они то не желе. Желе да свој став наметну већини овог народа који није за такав облик заједнице, брака и породице. Желе да уђу у читав правни систем, образовање, науку. Желе да то промовишу и намећу безобзирно и непримерено и деци у вртићима и деци у школама.
 
Њихова људска права нису угрожена. Они слободно могу да буду ЛГБТ особе. Зато с правом постављам питања: ко кога овде дискриминише?
 
Да подсетим грађане: већину у Парламенту има СНС. Зашто се СНС крије иза Гордане Чомић када заправо они предлажу Закон о истополним заједницама?

 

Радмила Васић

Члан Председништва Двери
Председник ГрО Двери Београд

*Извор: Дневни лист „Данас“

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: