Више ни једно дете у Србији не сме бити убијено или отето због немарности државе, која има могућност да то спречи кроз ефикасан систем заштите, а за који треба само добра воља оних што одлучују.

Савет за породицу Српског покрета Двери подржава иницијативу Фондације „Тијана Јурић“ да се усвоји систем Амбер алерт, који подразумева да сви медији када се деси нестанак детета, прекину емитовање програма и одмах о томе обавесте јавност, прикажу фотографије, информације где је дете виђено последњи пут, шта је од одеће имало на себи, да сви оператери пошаљу СМС и ММС са тим информацијама, да на ауто-путевима уместо „Возите пажљиво“ стоје обавештења о отмици, ако постоји податак о аутомобилу да се и он прикаже, да бензинске пумпе имају те информације на својим ЛЕД екранима, да банкомати приказују фотографије отетог детета…

Фондација је добила усмена обећања од премијера и од председника државе још у октобру месецу, међутим, до сада ништа није урађено од обећаног.

Питамо председника и премијера, колико још деце треба да буде убијено или отето да би схватили важност увођења овог система? Колико породица још мора да остане без својих најближих да би се неко смиловао и донето ту одлуку? Зар ћемо чекати изборе да би се покупили гласови бирача?

Захтевамо хитно увођење система „Амбер алерт“, јер ово није политичко питање, ово је питање заштите наше деце, где сви морамо бити јединствени и показати друштвену одговорност.

Председниче Вучићу и премијерко Брнабић, на Вама је потез! Шта се чека?

Радош Пејовић, председник Савета за породицу Двери

Фото: Профимедиа/илустрација