Српски Покрет Двери - Лого
Search

После шест година од формирања Управе за дијаспору и Србе у региону, Влада Србије се напокон „смиловала“ да изабере в.д. директора и на то место  постави познатог хуманитарца Арноа Гујона

      Српски покрет Двери је већ дуже време критиковао Владу Србије и председника Вучића јер нису успели да за шест година нађу адекватну личност која треба да координира рад између дијаспоре, региона и државних институција у Србији.

Драго нам је да ће Арно Гујон, велики хуманитарац и борац за очување Косова и Метохије у саставу Србије, имати прилику да уради нешто значајно, како би повратио изгубљено поверење припадника нашег расејања у матичну државу.

Надамо се да ово није само још један маркетиншки трик министра спољних послова Николе Селаковића, под чијом је надлежношћу Управа за дијаспору и Србе у региону, за кога оправдано сумњамо  да жели да искористи популарност господина Гујона зарад ускостраначких интереса СНС-а. Очекујемо да Гујон добије сва овлашћења која му припадају, како би покренуо процесе који су заустављени пре пре осам година, укидањем Министарства за дијаспору, а након тога и гашењем владине Канцеларије за дијаспору и Србе у региону. Међутим, не разумемо зашто се, ни после толико година, на овај положај не именује директор, већ вршилац дужности директора. Зашто и докле злоупотреба института в.д. директора?

Првенствено је неопходно покренути рад Скупштине дијаспоре и Срба у региону која се већ шест година не састаје и која је највише представничко тело дијаспоре и Срба у региону. Верујемо да ће се покренути процеси: решавања питања држављанства, имовинских и људских права за Србе у региону, укључивања Срба из расејања у привредни и друштвени развој Србије, омогућавања Србима из расејања да имају своје представнике у Парламенту и олакшано право гласања на изборима у Србији за све наше сународнике (држављане Србије) који живе у свету.

Господину Арно Гујону, уз захвалност за све што је учинио до сада, желимо успешан и плодотворан рад са надом да ће се као нестраначки кадар издићи изнад партијских интереса који владају српском политичком сценом и да ће успети да анимира милионску српску дијаспору да инвестира у развој Србије.

 
Савет Двери за сарадњу са Србима у региону и расејању 
*Извор фотографије: twitter/ArnoGujon

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: