Српски Покрет Двери - Лого
Search

Савет за здравство Српског покрета Двери позива грађане Србије да у наредним недељама, када се очекује нови скок броја пацијената инфицираних са вирусом Covid 19 користе здрав разум и не обраћају много пажњу на трагикомична саопштења тзв. Кризног штаба.

      До сада смо у више наврата тражили оставку овог тзв. тела или органа који је дао све од себе да се изгуби свако поверење у медицинску струку. Постојала је ипак извесна нада да ће, након срамно одигране предизборне улоге и притиска стручне јавности, успоставити бар минимални професионални дигнитет што би  било непроцењиво за здравствену безбедност народа. Наравно, ништа од тога се није догодило, али је сада потпуно јасно оно у шта се и раније сумњало да се одлуке овог тзв. органа мистериозног састава и још мистериознијег постанка, доносе и дозирају на једном другом месту и у зависности од процене њиховог утицаја на рејтинг.

Да би смо се здраворазумски понашали морамо знати да ефикасног лека за ову инфекцију, као и за већину других вирусних инфекција, нема. Терапија која се предузима је супортивна и она треба да одржи болесника у што бољем стању док се сам не избори са инфекцијом. Постоје извесне назнаке да тежина клиничке зависи и од удахнуте „дозе“ вируса. Зато је разумно носити маске у затвореном простору, избегавати велике скупове у затвореним и лоше проветреним просторијама, а маске на отвореном простору  носити у гужви где се не може обезбедити адекватна дистанца.

Чувајте се!

Савет Двери за здравство

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: