Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председник Савета жена Двери Драгана Милићевић, са чланом Савета Адријаном Гаврић и чланом Извршног одбора Стефаном Вуком Милановићем, је посетила породицу пензионисаног капетана Бранислава Андрејевића из Јагодине.

      Том приликом капетану су пренети поздрави и подршка председника Двери Бошка Обрадовића и уручена је симболична новчана помоћ. Господин Андрејевић је десет година провео на ратиштима Словеније, Хрватске, БиХ и Косова и Метохије, а такође десет година са својом породицом чека стан од Министарства одбране и поред тога што је био једини кандидат за доделу стана у Јагодини.

У емисији „Реч на реч“ на РТС-у, представник власти је изјавио како се граде станови за војску и како никада нису биле веће пензије и плате војних лица. Двери питају младог представника власт: Где је стан капетана Бранислава Андрејевића?

Случај господина Андрејевића је показатељ односа власти према ратним војним инвалидима који су часно и професионално бранили земљу, а све нас позива да покажемо емпатију и солидарност. Када се држава односи маћехински према својим грађанима ми немамо никог другог осим једни друге.

Бранећи данас породицу Андрејевић бранимо наше породице. Неправедан однос државе, осећај страха као и осећај незаштићености и несигурности су узроци који младе, али и читаве породице терају далеко од своје земље. Двери су упозоравале на време да ће неселективне мере Владе изазвати овакве последице и нажалост случај породице Андрејевић није изолован случај.

Апелујемо на Владу Србије да почне са спровођењем строго селективних мера које ће бити усмерене према социјално угроженим, презадуженим породицама и према породицама које немају ни једног запосленог члана. Терет кризе изазване пандемијом корона вируса мора равномерно бити распоређен на све, а не као што је досадашња пракса власти само по леђима најсиромашнијих грађана Србије. Двери ће увек штитити обесправљене породице, јер је нама очување породице и благостање грађана смисао бављења политиком.

 

Савет жена Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: