Српски Покрет Двери - Лого
Search
SNS smenio Ivana Kostića sa mesta predsednika Odbora zbog dolaska Poklonskaje

Na današnjoj sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, predstavnici vladajuće većine smenili su, pod pritiskom zapadnih „partnera“, najaktivnijeg predsednika jednog skupštinskog odbora, mr Ivana Kostića iz Dveri zbog dolaska Natalije Poklonskaje.

Boško Obradović je istakao da je način rada Ivana Kostića primer kako će Dveri voditi državu, kada se budu pitale: „nadstranački, u interesu države i profesionalno“ i da je on ponosan na to. Po njemu o tome govori i činjenica da čak ni oni koji ga danas smenjuju nisu imali nijednu ružnu reč da kažu i nisu imali nijedan razlog da iznesu na ovoj sednici.


„Iz svega toga se može zaključiti da razloga za smenu nema. Ja mogu da ponudim dva racionalna obrazloženja. Prvi je taj što je on bio dobar domaćin Nataliji Poklonskajoj, deputatu ruske Dume sa Krima pa se to nije dopalo zapadnim partnerima naše vlasti“- rekao je Obradović i dodao da je drugo obrazloženje dosadašnji rad g. Kostića na koji niko nije imao primedbu pa im je zasmetalo da neko iz opozicije tako dobro radi i da to javnost vidi.




Kostić je govorio o dvogodišnjem radu na čelu Odbora i problemima sa kojima se suočavao kao jedini opozicioni predsednik jednog skupštinskog odbora, poput neodobravanja putovanja u inostranstvo, nedolaska članova odbora iz vladajuće većine na sednice odbora, odbijanja predstavnika Vlade da učestvuju na sednici sa studentima iz dijaspore itd.


„U dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi“ – rekao je Kostić i istakao da se nada da će novi predsednik odbora raditi sa istom voljom i trudom kao i on, i da će on nastaviti da daje doprinos radu ovog odbora bez obzira što je smenjen.


SNS je očigledno pod pritiskom zapadnih ambasada odlučio da, bez ikakvog valjanog razloga, smeni jedinog opozicionog predsednika nekog skupštinskog odbora i na taj način potpuno obesmisli sve što je ovaj odbor uradio za dve godine.



Informativna služba Dveri




Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: