Српски Покрет Двери - Лого
Search

Изјава Сергеја Трифуновића о позиву Двери на некакву предизборну коалицију са ПСГ истинита је колико и његов потпис на Споразуму са народом и обећање да ће бојкотовати изборе уколико се не створе услови да они буду заиста слободни и поштени. Можемо да разумемо да је лични и страначки интерес преовладао у случају ПСГ и да је излазак на изборе шанса да се нешто политички ућари без обзира на политичке принципе и обећања грађанима, али не схватамо зашто у то изборно блато увлачите друге који не желе у томе да учествују. Српски покрет Двери, као и Савез за Србију у целини, остао је веран Споразуму са народом и бојкоту избора, и потпуно смо уверени да ће грађани то умети да цене. 

     Добронамерно смо позвали све колеге из опозиције који су решили да учествују на недемократским, здравствено небезбедним и противуставним изборима да још једном размисле и повуку своје изборне листе. Мотив нам је само један: не учествовати у кршењу Устава. Ако то за њих није прихватљиво и инсистирају на томе да учествују на Вучићевим лажним и противуставним изборима, дајући тако легитимитет овом недемократском режиму, то је њихово право, али ми у томе нећемо да учествујемо. 
 
Одлука о бојкоту није лака и има много мана. Посебно се противимо пасивном бојкоту и радимо веома активну кампању бојкота широм Србије. Свесни смо да ћемо остати без скупштинске говорнице, медија и финансија за свој даљи политички рад, али ћемо добити нови морални политички капитал да смо испоштовали дату реч и остали верни својим политичким принципима. То ће бити темељ за наш даљи политички рад, вреднији од свега онога што ћемо изгубити бојкотом избора. 
 
Од — Вучићу, играј се сам — до жеље да се играте са њим заједно у истом унапред режираном изборном блату пут очито није далек, али ако га је наш бивши саборац Сергеј Трифуновић тако лако прешао не видимо разлог зашто у то увлачи друге, сем због гриже савести. Сви ћемо сносити последице својих одлука, али ми смо сада две различите колоне. Ко иде на Вучићеве лажне изборе и очекује да ће нешто урадити у ријалити скупштини — има на то право, али нека се коначно посвети борби против власти и свом политичком програму који нуди бирачима, а смањи доживљај према нама који им нисмо конкуренција јер на изборима не учествујемо. Наш пут је бојкот избора и ванпарламентарни политички рад против власти, непризнавање резултата избора и те будуће лажне Скупштине и Владе, као и свих њихових одлука. Сигурни смо да је то ефикаснији и бржи пут до заиста слободних и поштених избора и смене ове лоповске власти и читавог корумпираног политичког система.
 
Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: