Српски Покрет Двери - Лого
Search

Где је нестао Ратко Дмитровић и зашто је Гордана Чомић преузела улогу министра за породицу?

        Прошло је много више од 100 дана колико се у доброј демократској пракси даје новим министрима у новој Влади да се организују и почну да раде свој посао. Међутим, и даље није познато чиме се бави ново министарство за породицу и демографију и где је нестао ресорни министар Ратко Дмитровић? Иако смо поздравили оснивање једног оваквог новог министарства, што је идеја коју је владајућа СНС преузела од Српског покрета Двери не желећи то јавно да призна, испоставило се оно у шта смо и сумњали: да ће то бити само празни политички маркетинг без суштинске борбе за наталитет, породичне вредности и заштиту породице у Србији.

Од формирања новог министарства главну реч не води ресорни министар већ Гордана Чомић која је преузела да се бави породичном материјом у Влади Србије. Уместо борбе против беле куге добили смо Закон о истополним заједницама, односно легализацију хомосексуалних бракова, само под другим именом.

Уместо усклађивања родитељства, каријере и других облика помоћи породици добили смо Закон о родној равноправности као помоћ свима онима који се преподне осећају као мушко, после подне као женско, а увече као међупол.

Уместо истинске бриге за труднице, породиље, мајке, самохране родитеље, жене на селу, старачка и самачка домаћинства, младе брачне парове, брачне парове који не могу да имају деце, породице са децом, а посебно породице са више деце, добили смо измене и допуне Закона о забрани дискриминације којима се уводи нова дискриминација свих оних који јавно говоре онако како уче традиционалне верске заједнице у Србији. Уместо да заштити радна права жена, обезбеди бројне привилегије за сваку жену која жели да се оствари као мајка или предложи пореску реформу у корист свих оних који ступају у брак и рађају децу, Влада ће да хапси и суди онима који се усуде да кажу да није нормално да дете има тату и тату већ тату и маму.

Не знамо где је нестао Ратко Дмитровић  и да ли је обавештен да га Гордана Чомић мења и помиње у новом Закону о истополним заједницама које добијају права која бракови немају: да могу да се разводе пред матичарем а не судом или да и ванбрачни истополни партнери могу да наслеђују имовину? Није ли ово дискриминација традиционалних бракова? Нови брачни другови истога пола могу убудуће да се заједнички старају о деци коју су раније добили, а новим законом предвиђа се и да не могу бити дискиминисани по питању пореских олакшица које ће добијати традиционалне породице. Наше питање за министра Дмитровића гласи: да ли сте обавештени да вам је забрањено да водите пронаталитетну политику и ако хоћете, јер тиме вршите дискриминацију према онима који живе у хомосексуалним браковима које иначе, ако не знате, предлаже Влада у којој седите? Како сте дозволили да се крши Устав и редефинише брак и породица у Србији?

*Извор фотографије 2: Влада Републике Србије

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: