Српски Покрет Двери - Лого
Search
Vanredna KZN Saveza za Srbiju u Guči

Na vanrednoj KZN u Lučanima, povodom hapšenja 5 aktivista Saveza za Srbiju članovi Predsedništva istakli su da je to potvrda da u Srbiji nema normalnih i poštenih izbora i istakli da će upravo zbog takvih stvari protestne šetnje u Beogradu biti sve masovnije.

„Dok ne budu ispunjeni svi oni izborni uslovi oko kojih se cela opozicija u petak složila u Srbiji više neće biti izbora ni na jednom nivou.


Iako su režimski mediji pisali da planiramo da razbijamo glasačke kutije, to se neće desiti. Mi se upravo borimo protiv nasilja i za regularan izboran proces. Mi se nismo uplašili ni batinaša ni hapšenja. Preko 100 hrabrih ljudi koji su prihvatili da budu čuvari kutija kontrolisaće do kraja i isteraćemo na čistac sve što su radili – od paralelnih spiskova, fotografisanja glasačkih listića, gašenja lampi, pretnji i drugih neregularnosti.


Ponavljamo u ovakvim uslovima izbora više ne može biti. Odluka Predsedništva Saveza za Srbiju je da se nastavi borba za fer izborne uslove i da se nastavi podrška protestima koji se nastavljaju ovu subotu u Beogradu.“ – rečeno je na vanrednoj konferenciji.



Pres služba – Saveza za Srbiju


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: